CineRadar
07 Eki 2016 08:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

Tamer Karadağlı’dan Prens olur mu?

7 Ekim haftasında gösterime giren 6 filmden 4’ü yerli yapım, bu da gösteriyor ki yıl sonuna ulaştığımızda Türk sineması için yeni bir rekordan bahsedebileceğiz ancak bu bolluk kaliteye yansıyor mu? Orası meçhul!

Neyse ki bu hafta elimizdeki 3 yerli gişe komedisinden ikisi emek harcanmış, görülmeye değer filmler.

Birol Güven’in yönettiği ve Tamer Karadağlı, Arzu Balkan, Pınar Altuğ ile Yağmur Atacan’ın oynadığı Pamuk Prens, bir gerçek yaşam öyküsüymüş gibi duruyor ve Karadağlı’nın bir zamanlar magazin malzemesi olmasıyla inceden dalga geçiyor. Açıkçası Türk komedi sineması için denenmemiş bir şey bu ve sonuç hiç fena değil.

Caner Özyurtlu’nun yönettiği Yok Artık 2 ise ilk filmi aratmayan yeni bir kolaj ve Serkan Altuniğne’nin kalemi bu kez de sıradışı bir mizah yaratmayı başarıyor. Keyifli bir film, kendi izleyicisini bulacaktır.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Pamuk Prens

Birol Güven’in yönettiği ve Tamer Karadağlı, Arzu Balkan, Pınar Altuğ ile Yağmur Atacan’ın oynadığı Pamuk Prens, Mint Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çok değil daha bir kaç yıl once bu ülkeyi altüst etmiş olan büyük aktör Tamer Karadağlı, şimdi bu efsanevi başarısından kaynaklanan bambaşka bir sıkıntı yaşıyordu. Öyle bir oynamıştı ki o rolü, kendisinden çok oynadığı karakterle anılıyordu. Yıllar geçti. O’nu o rolden başka bir role yakıştıramıyorlardı. Başka bir karakterde görmek istemiyorlardı. Kariyeri tam bir çıkmaza girmişti. Tam her şey bitti derken başına öyle bir şey geldi ki hayatı değişti.

Yok Artık 2

Caner Özyurtlu’nun yönettiği ve Zafer Algöz, Şebnem Bozoklu, Onur Buldu, Cem Gelinoğlu, Şahin Irmak ile Yağmur Tanrısevsin’in oynadığı Yok Artık 2, AC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, birbirinden çok farklı karakterlerin düştükleri komik durumları ele alıyor. İlk filmde bir takside anlatılan yol hikâyeleri ekseninde gerçekleşen çeşitli olaylar, bu kez bir berber dükkanından anlatılarak sinemaseverlere ulaşacak. Berber Adnan’ın anlattığı sevimli ve mizahi hikâyelerin karakterleri olan Meriç, Merve, Aykut ve diğerlerinin başlarından geçen gerçek hayattan alınmış çeşitli komik olaylar anlatılıyor.

Bayram Abi

Erdi Dikmen’in yönettiği ve Barbaros Dikmen, Ayhan Taş, Ecem Karavus ile Sinem Ekşioğlu’nun oynadığı Bayram Abi, Dikmen Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Annesi, babası ve babaannesiye birlikte yaşayan Bayram’ın en büyük hayali arkadaşının düğününde görüp, körkütük aşık olduğu Sinem’le tanışmaktır. Genç ve başarılı bir iş kadını olan Sinem ülkenin en büyük kola şirketlerinden biri olan Koma Kola’da reklam ve pazarlama müdürüdür. Bayram, Sinem’e ulaşmanın yolunun kendi kola markasını yaratmaktan geçtiğine inandığından sevdiği kızın kalbini kazanmak için yola koyulur.

Pete ve Ejderhası (Pete’s Dragon)

David Lowery’nin yönettiği ve Oakes Fegley, Oona Laurence, Bryce Dallas Howard ile Robert Redford’un oynadığı Pete ve Ejderhası (Pete’s Dragon), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yaşlı ahşap oymacısı Meacham, yıllar boyu kasaba çocuklarına Kuzeybatı Pasifik’in ormanlarında yaşayan ejderha hikâyeleri anlatmaktadır. Bu ormanlarda bekçilik yapan kızı Grace için bu hikâyeler masaldan öteye geçmemektedir. Ta ki Pete’le tanışana dek. Pete bir ailesi veya evi olmayan 10 yaşında gizemli bir çocuktur ve ormanda Elliot isimli devasa, yeşil bir ejderha yaşadığını iddia etmektedir.

Trendeki Kız (The Girl on the Train)

Tate Taylor’un yönettiği ve Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson ile Justin Theroux’un oynadığı Trendeki Kız (The Girl on the Train), Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, işsiz, alkolik ve günlerini tren yolculukları yapıp, sorunsuz çiftleri gözlemleyerek geçiren bir kadına odaklanıyor. Yakın zamanda eşinden boşanmış olan bunalımdaki Rachel, her gün kullandığı trenin geçtiği güzergahta mükemmel bir çift görür. Sürekli bu çifti gözlemlemeye başlayan Rachel, bir gün bir olaya şahit olur ve sonrasında kendisini çözülmesi zor bir gizemin içerisine bulur.

Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar mı Gelmiş?

Murat Kürüz’ün yönettiği animasyon film Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar mı Gelmiş? Portakal Animation tarafından vizyona çıkarılıyor.



Canım Kardeşim ailesi tatil için Orman gider. Mine, Müge ve Mete ormanda eğlenirken Mete ortadan kaybolur. Ormana uzay araçları ile gelen iki uzaylı Kof ve Tostos, Mete’yi bulur. Mine ve Müge iki sevimli uzaylı ile arkadaş olur. Uzaylıların amacı bir Türk ailesini tanımak, onların sosyal yaşamlarına ait bilgiler edinmektir. Mine ve Müge, babaları Galip Bey ve anneleri Lale hanımı tanıştırmaya söz verir. Çocuklar aileleri ile uzaylı dostlarının tanışması için her fırsatı denerler.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.