Gündem
09 Mayıs 2015 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Tam 68 yıl sonra ortaya çıkan 'uzaylı' fotoğrafı!

'Uzaylıya' ait olduğu iddia edilen fotoğraf, yıllar sonra ortaya çıkarıldı.

ABD'nin New Mexico eyaletine bağlı Roswell şehrine 1947'de uzaydan düştüğü öne sürülen UFO aracında; bir pilot tarafından keşfedildiği iddia edilen "uzaylıya" ait orijinal fotoğraf, Meksika'nın başkenti Mexico City'deki bir etkinlikte ortaya çıkarıldı. 8 Mayıs 2015 Tam 68 yıl sonra ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü UFO uzmanları Tom Carey, Don Schmitt, Jaime Maussan'ın beraber düzenlediği ve Ay'a ilk defa ayak basan 6'ncı astronot Edgar Mitchell'in de katılımcılar arasında yer aldığı "Be Witness" adlı etkinlikte, olayın yaşandığı öne sürülen yıllarda gazetecilik yapan Adam Dew'in arşivinde bulunan konuyla alakalı "gerçek fotoğraf" sergilendi. 

Programın katılımcılarından gazeteci Dew, ilk defa basına yansıyan ve 1947'deki vakaya ışık tutması beklenen yeni Roswell fotoğrafının hikâyesini konferansta anlattı.



ANALİZCİLER DOĞRULADI

Fotoğrafın ilk olarak Arizona eyaletinde yaşayan jeolog Bernard Ray'in koleksiyonunda ortaya çıktığını anlatan Dew, söz konusu görüntünün sonradan kendi arşivine geçtiğini ve içinde bir montaj olup olmadığı ihtimaline karşın fotoğrafı analizcilere doğrulattığını söyledi.


Konferansta konuşan UFO Araştırmacısı Tom Carey ise Dew'in kendilerine getirdiği "orijinal fotoğrafı", uzun süredir yapılan karşılaştırma ve araştırmalar sonucunda orijinal olduğunu tespit ettikten sonra sergilemeye karar verdiklerini açıkladı. Yeni Roswell uzaylısı fotoğrafının, yaratıkla alakalı 1995'te ortaya çıkan sahte fotoğrafla da kıyaslandığını belirten Carey, gerçek canlının en ve boy olarak 1995'te resmi yayımlanan sahte yaratığınkine oranla daha kısa olduğunu vurguladı.


1995 yılında yayınlanan fotoğraf

İNGİLİZLER'E GÖRE FİYASKO


Ancak Roswell UFO vakasına dair önceki gün düzenlenen konferansta ortaya çıkan deliller, bilim dünyası ve dünya basınını ikna etmeye yetmedi. Olayı haberleştiren İngiliz basını, yeni Roswell uzaylısı resimleri için "muhteşem fiyasko" şeklinde başlıklar kullandı.(Hürriyet)