Gündem
23 Oca 2012 11:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:15

TALİBAN DEDİĞİNİ YAPTI! ALLAH BÜYÜKTÜR SLOGANIYLA İNFAZ!

Taliban'ın Pakistan'daki kolu geçtiğimiz yıl 23 Aralık'ta kaçırdığı Pakistan askerlerini infaz ettiği görüntüleri yayınladı.VİDEO

Görüntülerde gözleri bağlı ve birbirine kelepçelenmiş askerler, "Allah büyüktür" sloganları eşlinde kalaşnikof silahıyla kurşuna dizilirken görülüyor. Taliban’ın Pakistan’da faaliyet gösteren kolu, geçtiğimiz yıl 23 Aralık’ta kaçırdığı 15 Pakistanlı askeri kurşuna dizdiğini 5 Ocak tarihinde açıklamıştı. Açıklamada infaz görüntülerinin yakında yayınlanacağı belirtilmişti. Taliban dediğini dün yaptı ve korkunç görüntüleri internet aracılığıyla yayınladı.

Aşiret bölgesindeki karargahlarına operasyonlar düzenleyen Pakistan ordusunu uyaran Taliban, çağrıda bulunarak operasyonların durmaması halinde bu tür eylemlerine devam edeceği tehdidinde bulundu. Pakistanlı 15 asker AK-47 kalaşnikofla infaz edilmeden önce konuşma yapan bir Taliban militanı, "Hyber bölgesinde 12 arkadaşımız kuşatıldıktan sonra amansız biçimde şehit edildi" dedi.

’PAKİSTAN HÜKÜMETİNİ UYARMIŞTIK’

"Kadınlarımız hedef alındı" diyen Taliban militanı sözlerini şöyle sürdürüyor: "Arkadaşlarımızın intikamını almak için bu askerleri öldüreceğiz. Pakistan hükümetine, arkadaşlarımızı öldürmeye son vermemeleri halinde, hepsinin sonunun bu askerler gibi olacağı uyarısında bulunuyoruz."

ASKERLER SESSİZCE İNFASI BEKLİYOR

İnfaz edilmeden önce Pakistanlı bir asker, Taliban militanları tarafından nasıl ele geçirildiklerini anlatıyor. Görüntülerde daha sonra sıra Pakistanlı askerlerin kurşuna dizilmesine geliyor. Askerler sessizce bir noktada dururken, Taliban militanlarının sesi duyuluyor: "Sizin intikamınızı almak için varolan tüm gücümüzü kullanacağız." Sonra militanlardan biri tüfeğiyle birkaç askeri ensesinden vururken, militanlar hep bir ağızdan "Allah büyüktür" sloganları atıyor


İŞTE O GÖRÜNTÜLER...