Gündem
05 Haz 2015 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Takvim'den kaçmadı, HDP'yi logosundan yakaladı!

HDP'nin parti logosunda PKK yazısı gizliymiş. İddiayı ortaya atan Takvim olunca sosyal medya bunun geyiğiyle sallandı.

Takvim gazetesi, bugünkü (5 Haziran 2015) manşetinde yer alan “Mesele ağaç değil Selo” başlıklı haberde HDP logosundaki meşe ağacının yapraklarını fotoşopla “PKK” yazacak şekilde birleştirdi. Gazetenin haberinde, seçmenlere subliminal mesaj verildiği öne sürüldü.

Haberde, “Şimdi de HDP'nin logosu, PKK'nın çıktı! Bilinçaltına işlenen ve gizlenen mesajlar olarak bilinen subliminal mesajların, HDP logosunda olduğu kanıtlandı. HDP'nin yeşil yapraklı ağaç logosunda terör örgütü PKK'nın yazılı olduğu anlaşıldı. Ağaç dalları üzerinde yapılan çizimler, 'PKK' harflerini alenen ortaya çıkardı” ifadelerine yer verildi.




Takvim gazetesi iddiasına uygun olarak 'PKK yazılı' bir de logo dizayn etmiş.

HDP'NİN ORJİNAL LOGOSU NASIL?

Peki Takvim'in 'bu uçuk' iddiası doğru mu yoksa yine asparagasın zirvesine mi vurdular?


HDP'nin orjinal parti logosu bu... Takvim Gazetesi'nin iddiasına dayanak olarak sunduğu logodaki boyamaları çıkarınca 'PKK' yazısı hayal oluyor. Bu logodan fotoşop oyunu olmadan 'PKK' yazısı çıkarabilmek için hayli zorlamak gerekiyor.

SUBLİMİNAL MESAJ NEDİR?

Subliminal veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır. Bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri ileri sürülmektedir.
Subliminal teknikler reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Dizilerde veya filmlerde karakterlerin içtiği içecek markaları, kıyafetleri subliminal mesaj örneklerindendir