Magazin
17 Tem 2007 12:13 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:49

TAKVİM GAZETESİ'NDEN SANAT DÜNYASINDA ŞOK YARATACAK İDDİA!..SERDAR ORTAÇ MS Mİ?..

Serdar Ortaç'ın Multipl Skleroz hastası olduğu ileri sürüldü. Sinsice ilerleyen ve tekerlekli sandalyeye mahkum eden MS'in tedavisi yok. Takvim Gazetesi'nin şok iddiası sanat dünyasında bomba etkisi yaratacak...

O besteleri ile Türk pop müziğinde çığır açtı, yüz binlerce hayranı onu bağrına bastı. Ancak, alkış yağmurları altında her döneme damgasını vuran albümler çıkartan Serdar Ortaç ile ilgili bir iddia, yürekleri dağladı. Ünlü sanatçının, Multipl Skleroz (MS) hastası olduğu ileri sürüldü.

Son dönemde hareketli görüntüsünden oldukça uzaklaştığı gözlenen Ortaç'ın gizlice hastalığın tedavisine başladığı da öne sürüldü.

Sürekli muayeneye gidiyor

Ortaç'ın İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mefkure Eraksoy'un Bağdat Caddesi'ndeki muayenehanesinde tedavi olduğu öğrenildi. Tedavisi mümkün olmayan MS hastalığı, hastaların yüzde 15'ini 10 yıl içinde tekerlekli sandalyeye mahkum ediyor.

MS nedir?

Türkiye'de 30 bin kişinin yakalandığı Multipl Skleroz hastalığı, özellikle 20'li ve 40'lı yaşlarda görülüyor. Hastalığın en önemli belirtileri ise halsizlik, karıncalanma, kas sertleşmesi, bozuk konuşma, bağırsak ve mesane problemleri, cinsel işlev bozuklukları...