Gündem
26 Ağu 2011 10:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:44

TAKVİM 5 YAZARLA BİRDEN HÜRRİYET'İ VURDU! BEKÇİ KÖPEKLERİ HÜCUMA GEÇTİ!

Bengi Yıldız'ın fotoğraflarını yayınlayan ve kamuoyunda tepki çeken Takvim gazetesi, ilk safyasından 5 yazarla birden Hürriyet'e çaktı!

Takvim gazetesi BDP'li vekil Bengi Yıldız'ın Bodrum'daki tatilinden çekilen kareleri yayınlamaya devam ediyor.

İlk karelere medya dünyasından ve özellikle de Hürriyet'in iki yazarından Ahmet Hakan ve Yılmaz Özdil'den gelen sert tepkiler üzerine bugün gazetenin 1. sayfasında 5 yazarın yazısı HÜRRİYET BU SORULARA CEVAP VER başlığı ile verildi.

Takvim gazetesi yazarları Hakkı Yalçın, Rasim Ozan, Arda Uskan, Emin Pazarcı ve Bülent Erandaç köşelerinden Bengi Yıldız ile ilgili haberi yorumladılar.

KÜRT KÖYLERİ YAKILIRKEN
ŞARAP MAHZENİNDEN ÜLKE YÖNETTİLER

Hakkı Yalçın "Yıldız'ı savunma Hürriyet'i" yazısında Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Özkök'e çaktı:

"Kürt insanının köyleri yakılırken, hangi tür gazeteciliğin çekim alanında olduğunu bildiğimiz yayın yönetmenleri vardı.
Onlar şarap mahzenine çevirdikleri odalarından ülkeyi yönetirlerdi.
Kürt insanının canına okuyan gerçekler imal edilirken, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz diye Başbakanlar vardı da, o Başbakanların arkasında duran gazeteciler de, bugün Bengi Yıldız üzerinden demokrasi dersi verenlerdi.
infaz hükümleri verenler. Kürt çocuklarının gülüşlerini işgal edenler"

AHMET TÜRK'ÜN ÇEÇME'DEKİ AÇIK ADRESİNİ YAZMIŞLARDI

Rasim Ozan "Irkçı Kaypaklar İttifakı" başlıklı yazısında Yılmaz Özdil'in eski sicilini hatırlattı:

"Ahmet Türk faşist bir saldırı gördüğü zaman demokrat medya Türk'ün yanındayken "O yumruk iyi oldu, haketmişti o Kürt" diye yazacak kadar şerefsizin önde gideni de bunlar... Ardından Ahmet Türk'ün Çeşme'deki yazlığının açık adresini köşesinde yazıp Ergenekoncu faşistleri cinayete azmettiren bunlar..."

AZ MI DİLİMİZE DOLADIK KAMER GENÇ'İ?

Son Mohikan lakaplı  Arda Uskan ise Kürtçe başlık attığı "Bengi ev çi hale? " yazısında şunları yazdı:

"Az mı dilimize dolamıştık Kamer Genç'in çiçek sulama hikayesini...
Kimse etik metik demesin, o fotoğrafları basmayacak hiçbir gazete yoktur...
İşin koptuğu nokta, Bengi Yıldız'ın BDP milletvekili olması ve haberin veriliş tarzı. Yanındaki hanımefendi ile denize girerken ve poşulu fotoğraflan yan yana gelince itiraz sesleri yükseliyor."

BEKÇİ KÖPKELERİ HÜCUM'A GEÇTİ

Emin Pazarcı "Sizi Kandil Paklar Beyler!" başlıklı yazısından Özkök'e üniformalı gazete yöneticisi, Ahmet Hakan ve Yılmaz Özdil'e ise bekçi köpeği dedi...

"28 ŞUBAT'ın üniformalı gazete yöneticisi TAKVİM'i hedef gösterdi. Bekçi köpekleri de 'hücum' diye saldırıya geçti."


Bülent Erandaç ise "Logodaki sözün anlamı ne?" başlıklı yazıları ile haberi eleştirenleri yerden yere vurdu. Sadece Özkök'ü değil Hürriyet'in logosunu da sorguladı:

CIAve MOSSAD ile kolkola girmiş sahte milliyetçiler, şuna cevap versin: "Türkiye Türklerindir ne" anlama geliyor?

HABERİN İÇİNDEN DE HÜRRİYET'E ÇAKTILAR

Gazetenin manşetindeki Bengi Bitti başlıklı haberde ise şu ifadelere yer verildi:

BU HABER KAÇ EDER?

Takvim'in Bengi Yıldız haberi, Türkiye'nin gündemini sarsarken bazılarını da rahatsız etti elbet...

Kimisi haber değeri olmadığından dem vurdu, kimisi bu fotoğrafların gayet normal bir durum olduğunu savundu! Oysa Türkiye, her sohbetinde, her köşesinde bu haberi konuştu. Üstelik Takvim'i bu haberiyle eleştirenler, yakın zamanlarda aynı tarz haberlerle birçok kez gündem oluşturdu!

İstanbul Boğazı'nda bir yatta sevgilisi ile öpüşürken görüntülenen Can Dündar, cinsel içerikli görüntüleri ortaya çıkınca CHP Başkanlığı koltuğunu bırakmak zorunda kalan Deniz Baykal ve o akıllardan hiç silinmeyen "Çiçekleri suluyordum" sözlerinin sahibi Kamer Genç, şimdilerde Takvim'i eleştirenlerin hep ana konusu oldu. Baykal'ın, Dündar'ın, Genç'in yasak aşkları, kaçamakları haberdi de, Takvim'in Bengi Yıldız haberi nedense birilerine göre haber olamadı...