Gündem
29 Kas 2013 09:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

"Taksim'de havuz yok, eylemciler de yüzmeye gitmedi" Savcı sertleşti, mahkeme kabul etti!

Deniz gözlüğü ve gaz maskesi silah değil diyerek iddianameyi iade eden mahkemeye, savcıdan gelen cevap güldürdü.

Gezi eylemleri esnasında gözaltına alınan 23 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame Eylül ayında İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Ancak iddianame mahkeme tarafından ’suçun nasıl işlendiği ve suç delillerinin ne olduğu somut olarak belirtilmediği’ için iade edildi.

İADE GEREKÇESİ: MASKE, DENİZ GÖZLÜĞÜ, KASK SİLAH DEĞİL
Mahkeme iade gerekçesinde, "Maske, baret, deniz gözlüğü, motorcu kaskı, flama, sirke, solüsyon, sargı bezi silah değildir. Bazı şüphelilerin atılı suçu silahla işlediğine dair delillerin ne olduğu iddianamede yer almamaktadır" dedi.

Gezi eylemcilerine müdahale!
SAVCI GERİ GÖNDERİLEN İDDİANAMEYİ YENİDEN DÜZENLEDİ
Mahkemenin iadesi üzerine iddianame soruşturma savcısı Nazmi Okumuş’a gönderildi. Savcı Okumuş iddianameyi yeniden düzenledi. 23 şüpheli hakkındaki iddianamede savcı Okumuş, şüphelilerin hukuki hak arama yollarının dışına çıkarak yasa dışı eylemler düzenlediklerini belirtti. İddianamede şüphelilerin Gezi Parkı’nı işgal ettiği, kamu ve özel mallara zarar verildiği, kolluk kuvvetlerine sopa, molotof, ses bombası ve sapan ile saldırıldığı belirtildi.

"TAKSİM’DE HAVUZ YOK. EYLEMCİLER DE YÜZMEYE GİTMEDİ"
Şüphelilerin katıldığı söz konusu eylemlerin anlatıldığı iddianamade, ilginç ifadeler yer aldı. Mahkemenin ’deniz gözlüğü ve gaz maskesi vb. eşyalar silah değildir’ gerekçesine savcı yanıt verdi, Taksim’de havuz olmadığını, eylemcilerin de yüzmeye gitmediğini belirtti. İkinci kez hazırladığı iddianamesinde sert cümlelere yer veren savcılık, iddianamede "şüphelilerin deniz gözlüğü ve gaz maskeleri ile Taksim’de bulunan bir havuza yüzmek amacıyla gelmedikleri amaçlarının olay çıkarıp güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya girme amacı taşıdığı dosyanın içindekiler ile yapılan eylemlerden bellidir" dedi.

İDDİANAME BU KEZ KABUL EDİLDİ
İddianame yeniden İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yeniden gönderildi. İkinci kez gönderilen iddianame mahkemece kabul edildi.

DHA