Gündem
03 Ara 2010 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

"TAKMA İSİMLE KÖŞE YAZARLIĞI YAPAN ASKERLER VAR!"

Taraf yazarı ve öğretim üyesi Emre Uslu Habertürk'te katıldığı "Medyakritik" programında şoke eden bir iddia ortaya attı.

Eskinin emniyet amiri, şimdinin gazete köşe yazarı, öğretim üyesi Emre Uslu, Öcalan ile devlet arasında görüşmeleri gerçekleştiren kişi olarak basına yansıyan Baclıkçı için, "O gibi kişilere ben zarfçı diyorum. Bu kişilerin işi, iki taraf arasında zarf taşımak, bir nevi ulaklık yapmaktır. Ancak kimliğinin açıklanması, iyi olmadı. Ölüm tehlikesi bile olabilir" dedi.

Ahmet Tezcan ve Doğan Satmış'ın Habertürk'te yayınlanan "Medyakritik" programına çıkan Uslu, "Bence adı açıklanmamalıydı" dediği Balıkçı hakkında şunları söyledi:

"Devlet ile Öcalan arasındaki ilişkiler, MİT'teki değişiklikten sonra farklı bir noktaya gelince Balıkçı'nın işi bitti" diye ekledi.

TAKMA İSİMLE YAZARLIK YAPAN ASKERLER

Emre Uslu; Tezcan'ın "Niye polislik yapmıyorsunuz da gazetecilik yapıyorsunuz... Bizim işimize bulaşıyorsunuz?" sorusuna cevap verirken, yaptığın haberrcilik değil analiz olduğunu söyleyerek "Kendi uzmanlığıyla ilgili analiz yazan çok kişi var. Mesela bazı askerler takma isimle yazarlık yapıyor" dedi.

Uslu; Doğan Satmış'ın ısrarla "Kim bunlar?" diye sormasına rağmen "Bana isim sormayın, söylemem" cevabını verdi.

"OKYANUS UÇAMAZ RAPORU"

Emre Uslu, hakkında çıkan "Okyanus ötesi uçamaz raporu alarak, 8 yıl yurtdışında kaldı" iddiaları için ise şöyle dedi:

"Böyle bir rapor yoktu, yurtdışında 4.5 yıl kaldım, Utah Üniversitesi'nde araştırma yaptım. Bunun sadece son 6 ayında, görevim uzatılmadı, bel fıtığının tedavisi için 6 ay rapor aldım. Rapor bel fıtığı fizik tedavisi içindi" dedi.

"CEMAATÇI DEĞİLİM"

Emre Uslu, "Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkinız var mı?" sorusuna, "Hayır, ilişkim yok. Hatta onlar bana mesafeli bakar" dedi. Cemaatin Utah'la bağlantısı olduğu iddiaları için ise, "Böyle bir bağlantı yok" diye konuştu.