Gündem
16 Haz 2011 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

TAKİPSİZLİK KARARINA YAPILAN İTİRAZA MAHKEME NE KARAR VERDİ?

Rize Ağır Ceza Mahkemesi 'Dink Davası'nda dönemin Trabzon il emniyet müdürü ve jandarma komutanı hakkında verilen takipsizlik kararına yapılan itiraza mahkeme ne yanıt verdi?

Hrant Dink cinayeti davası kapsamında, dönemin Trabzon il emniyet müdürü ve jandarma komutanına açılan ihmal davasına Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı vermişti.

Dink ailesi avukatları ise ’’takipsizlik’’ kararının, şüpheliler hakkında ortaya çıkan olguların araştırılmadan verildiği savunularak, kararın kaldırılması istenmişti.

İtiraz davası üzerine dosya Şubat 2011’de Rize Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Dosya iki kez Trabzon’a geri gönderilirken, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı da dosyayı Rize’ye geri göndermişti.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin Hrant Dink cinayeti öncesinde cinayete dair istihbarati bilgi mahiyetinde elde edilen bulgulara ilişkin 15 Şubat 2006 tarihli F4 haber raporu ile cinayetine dair tasarının 17 Şubat 2008 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığına bildirilmiş olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, bu nedenle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına yapılan itirazın reddine karar verdi.

Bianet