Magazin
09 Mar 2021 08:28 Son Güncelleme: 09 Mar 2021 08:28

Takipçisi 'metres' dedi; Nükhet Duru çileden çıktı! 'Hem kendim hem bir çok arkadaşım için...'

Nükhet Duru kendisine "Metres" yakıştırması yapan takipçisine çok sert yanıt verdi. Duru'nun takipçisine verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu.

Nükhet Duru kendisine "Metres" yakıştırması yapan takipçisine çok sert yanıt verdi. Duru'nun takipçisine verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu.

Son günlerde "Duru Olmak" belgeseliyle adından sıkça söz ettiren Nükhet Duru, sosyal medyada kendisine yapılan çirkin yorumu sayfasında paylaştı. Duru'ya yapılan yorum şöyle:

 

Duru, yapılan yorumu şu sözlerle paylaştı:

'Bu 8 Mart sabahına şöyle uyandım:

Ekip arkadaşlarım, hakkımda yazılan bir yorumu gönderdi: “40 yıl sonra metres olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Nükhet Duru’nun psikolojisi incelenmeli”. Sizin için bambaşka bir 8 Mart video hazırlamıştık ama bir kadının profesyonel hayatıyla ilgili bir tartışma varken bile nasıl bel altı yorumlarla yerilmeye çalışıldığını anlatmak istedim. Video başka zamana kaldı zaten ‘kadın olmanın’ yarattığı sorunlar da sadece 8 Mart’a sıkıştıralamayacak kadar çok.

Siz hiçbir erkek için edilmiş ‘kaliteli’ bir hakaret duydunuz mu ömrünüzde? Hakaretin kendisi bile 15 kere sorgulanmalıyken, ‘bir metreslik hikayesine tutunup onunla beni yermeye çalışmak...

Yahu hadi oldu diyelim hadi kadın evli bir adama aşık oldu diyelim, adam 1000 kere suçluyken bile kadın değil mi hep ‘ayartan’? Yuva yıkan kadın değil mi hep yuvası olmayan? Bu erkekler ne yaptı da her zaman yuvası olmayı hak etti?

45 yılı devirdim sanat hayatımda. 50. yıl konserime emin adımlarla ilerliyorum. Bu süreçte hem kendim hem bir çok arkadaşım için duydum, okudum: “O bilmem kimin sevgilisi zaten”leri, “Metreslikten gurur duyuyor”ları, “Kimle yatıp kalktığı belli değil”leri gani gani duydum.

Bundan uzun yıllar önce zorla bekaret testi yaptırılmış biri olarak, seks işçilerine şarkı yazılmasına vesile olmuş biri olarak, ömrünü aşık olmuş yerlerde sürünen kadın şarkılarına adamayan bilerek marazsız şarkılara tutunmuş biri olarak bir kez daha hepimizi uyarmak istedim. Kendimi de...

Utanıyorum kendimize erkeklerle ilgili koyduğumuz yüce üst sınırlardan ama kadınlar için yarattığımız sınırsızlıktan. Utanıyorum bunun bir parçası olanlardan. Siz istemeseniz de biz bu dünyayı, biz bu dili değiştireceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!'

ETİKETLER
#nükhet duru #metres