Takım elbiseli adama veda…

Terör örgütü YPG/PKK'nın, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivillere yönelik yaptığı havan ve roketatarlı saldırıda şehit olan TRT Kurdi çalışanı Gülay Demir'in babası Mehmet Şirin Demir'in cenazesi toprağa verildi. Duayen gazeteci Cezmi Sayılgan, Gülay Demir'in baba acısını köşesine taşıdı.

Cezmi abi; geçen seneydi...

İçime bir ateş düştü Nusaybin'indeki babamı aradım. Anam çıktı telefona.. 'Hayırdır ano; babo nerde' dedim. 'Kızım evde unutmuş telefonunu' dedi. 'Yok ana yok içime bir ateş düştü doğru söyle, nerede babo' diye üsteledim... 'Kızım korkma baban kalp krizi geçirdi hastanedeyiz' dedi..  Abi inan telefonu nasıl kapattığımı hatırlamıyorum.. doğruca havaalanına koştum ilk uçakla da babamın yanına gittim.....

Böyle anlatmıştı sevgili Gülay geçen sene babaşından geçen olayı... Anlatırken de sanki o anları bir daha yaşıyor gibiydi. Titiriyordu sesi; gözleri dolmuştu. Kayıtsız kalamadım ben de onunla birlikte ağlamaya başladım. Bununla geçmiş olsun demiştim ama belli ki yaşanacak daha büyük bir acı varmış..

Tüm Türkiye Fırat'ın doğusundaki terör oluşumlarını yok etmek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı yakından takip ediyor. Bende sadece bir vatandaş olarak değil o bölgelerde çokça bulunmuş bir gazeteci olarak gelişmeleri yakından takip ediyorum. Türk askerinin karşısına çıkmaya cesareti olmayan hainler sivilleri hedef aldı. Ve aklımıza gelmeyen başımıza geldi. TRT Kurdi çalışanı sevgili Gülay'ın babası Mehmet Şirin Demir Nusaybin'e yapılan havan saldırısında şehit düştü.

Aslında ilk havan mermisi sokakta oynayan çocukların bulunduğu yere isabet ediyor. Mehmet Amca hemen yerinden fırlayıp yaralılara yardım ediyor ve o an ikinci havan mermisi atılıyor. Kalp krizinin yıkamadığı Mehmet Amca ne yazık ki orada can veriyor, şehit düşüyor.

Cenaze töreni vardı Nusaybin'de Mehmet Amca için..güzel giyinmeyi severdi. Kızının düğünü için hazırlık yapıyordu. Takım elbise almıştı kendisine... En mutlu günü için aldığı o takım elbise bugün tabutunu sardı Mehmet Amcanın.. Toprağı bol olsun..

Bu satırları yazıyorum ama konuş, anlat deseydiniz inanın susar, tek kelime edemezdim. Böyle haberleri alınca sarsılmanın ötesinde yüreğinize bir şeyler çörekleniyor nefes dahi almakta zorlanıyorsunuz. Ama belki de teröristlerin hedeflediği tam da bu; halka yılgınlık ve moral bozukluğunu yaşatmak.. O yüzden hainlerin ekmeğine yağ sürmemek için şimdi yaraları sarma ve ayağa kalkma zamanı.. Gülay ve tüm şehit ailelerinin metanetine saygı duyarak birlik olma zamanı.. "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" diyerek haykırma zamanı....