Medya
14 Eyl 2021 15:56 Son Güncelleme: 14 Eyl 2021 16:25

Tahran temsilcisinden TRT’ye aşı tepkisi! ‘Biraz da mecburiyetten...’

TRT Tahran Temsilcisi Fatih Sabuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘mecburiyetten’ aşı olmak zorunda kaldığını dile getirdi.

TRT Tahran Temsilcisi Fatih Sabuncu, bugün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video paylaştı. Aşı olmadığı için çalıştığı kurumun lokaline giremediğini dile getiren Sabuncu, “Belli oldu ki bir süre sonra aşı olmayanlar dışarıda adım atamayacak” şeklinde konuştu.

“OLMAK DURUMUNDA KALDIK...”

“Yaklaşık 2.5 yıldır koronavirüs olmadım. Bugüne kadar aşı da olmadım zaten” şeklinde konuşan Fatih Sabuncu, “Ama bugün aşısız olduğum için kurumda lokale giremeyince belli oldu ki bir süre sonra aşı olmayanlar dışarıda adım atamayacak. Biraz da mecburiyetten dolayı şimdi aşı olmaya gidiyorum. Bu arada bugüne kadar yaptığım bütün testler, belki sayısı onu aşmıştır hepsi negatif çıktı. Biz de olmak durumunda kaldık... Verdikleri sorumluluk kağıdını doldurduk ama tabii ki ben bunu gönüllü doldurmuş değilim... Biraz da mecburiyetten aşı olmak durumundayız. İnşallah bir sıkıntı yaşamayız. Yani o yan etkilerini göstermez” ifadelerini kullandı.

Sabuncu, söz konusu paylaşımı şu notla gerçekleştirdi: “Neden aşı olmuyorsun diyenlere onaylanmış bir aşı yok, olsa ilk ben vurunacağım diyordum. Şimdi denek olmaya mecbur bırakıldık. Geçtiğimiz yıl aşı yoktu ölümler 30-40 idi şimdi yüzde 75 aşılama var ölümler 270. Aşının koruduğuna dair hiçbir veri, mantıklı cevap olmamasına rağmen mecburiyetten aşı olacağım. Bunu zorunlu yapmak yanlış, zorunlu tutuluyorsak da zorlayanlar sorumluluğu neden almıyor?”

İşte o paylaşım...

AŞI OLMAYANA KAPILAR KAPALI

Öte yandan MedyaRadar’ın edindiği bilgiye göre yaklaşık 11 bine yakın kişinin görev yaptığı TRT’de tüm personelden HES kodu istendi. Sorgulamanın ardından aşı olmayanların tespit edilerek kuruma alınmama yoluna gideceği öğrenildi.