Gündem
09 Mayıs 2014 09:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Tahliye edilen gazeteciler konuştu: Yargıda çifte standartı çökerttik!

Özgür Radyo’nun eski genel yayın yönetmeni Füsun Erdoğan ve gazeteciler Arif Çelebi ile Bayram Namaz’ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi dün tahliye edildi.

Siyasi davalarda tutukluluk süresini beş yıla indiren değişikliğe karşın ancak aylar sonra tahliye edilen sosyalist gazeteciler, yargıda çifte standart uygulamalarının verilen mücadeleyle çöktüğünü belirterek, süreç boyunca kendileriyle dayanışma gösteren herkese teşekkür etti.
Özgür Radyo’nun eski genel yayın yönetmeni Füsun Erdoğan ve gazeteciler Arif Çelebi ile Bayram Namaz’ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi dün serbest bırakılmıştı.
Gazetecier İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararı sonrası Etkin Haber Ajansı’na konuştu.
Füsun Erdoğan: Her zamanki gibi çifte standart oldu
Kararın kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Erdoğan, “Başından beri bir hukuksuz kararla karşı karşıya olduğum gerçeğine rağmen, en son uzun tutukluluk gündeme geldiğinde esasında çıkmamız gerekiyordu. Ama her zamanki gibi çifte standart oldu. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararı bekliyordum” dedi.
Arif Çelebi: Hukuktaki tüm çifte standart uygulamaları bizim açımızdan çökmüş oldu
Tahliyenin beklenen ve olması gereken bir karar olarak değerlendiren Arif Çelebi, “Komplocuların, bütün komploları bugün olduğu gibi sökmedi ve sökmeyecek. Hukuktaki tüm çifte standart uygulamaları halkımızın ve tüm ilericilerin verdiği mücadele ile bir nebze olsun bizim açımızdan çökmüş oldu. Bu mücadeleye destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Tabi ki sonuçta bizim tutumumuz açık. Gezi’de söylendiği gibi ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ diyoruz” diye konuştu.
Bayram Namaz: Dayanışma içinde olan herkese teşekkür ediyoruz
Gazeteci Bayram Namaz da serbest bırakılmalarını, “Çok ama çok gecikmiş bir karar” olarak tanımladı ve ekledi: “Sokakta olmak özgür olmak anlamına gelmiyor. Biz hapishanelerde de özgürdük. Sadece bedenen tutsaktık. Ama bugün bedenlerimiz de dışarıda. Şu an toprağa basıyoruz. Gökyüzünü daha geniş görüyoruz. Tutuklu gazeteciler ve adaletsizlik konusunda çaba gösteren ve dayanışma içinde olan herkese teşekkür ediyoruz.”
Cezaevindeki siyasi tutuklulara ve hasta tutuklulara dikkat çeken Namaz, “Onlar da özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele edeceğiz” dedi.