Gündem
03 Ağu 2010 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

TACİZLE SUÇLANAN HÜSEYİN ÜZMEZ AKIL HASTANESİNDE!

Vakit gazetesi eski yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, cezaevinden akıl hastanesine nakledildi!

Bursa’da 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan, Vakit gazetesi eski yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, nakledildiği Metris R Tipi Cezaevi’nde psikolojik sorunları nedeniyle, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Bursa E Tipi Cezaevi’nde böbreklerindeki sorunları nedeniyle psikolojik tedavi gören Hüseyin Üzmez, Adalet Bakanlığı tarafından daha iyi tedavi görmesi için geçen Temmuz ayında Metris R Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Hüseyin Üzmez’in savunmasını üstlenen avukatlardan Emir Ali Kav, müvekkilinin ilerleyen yaşı ve yaşadıkları nedeniyle ruhsal sorunlar yaşadığını belirtti. Avukat Kav, Üzmez’in "nakledildiği Metris R Tipi Cezaevi’nden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne getirilip burada tutuklular için tahsis edilen koğuşta kalarak tedavi gördüğünü ve daha sonra cezaevine gönderildiğini" söyledi.

Avukat Kav, Üzmez’in tedavisinin aralıklarla sürdüğünü sözlerine ekledi.
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, Nisan 2008 yılında B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle, kızın annesi Livaze Ç. ile birlikte tutuklanan Hüseyin Üzmez, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun düzenlediği raporun lehine olması üzerine, 185 gün tutuklu kaldıktan sonra 28 Ekim 2008 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hüseyin Üzmez, B.Ç.’nin avukatlarının itirazı üzerine bu kez İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun Genel Kurulu’nun, B.Ç.’nin ’beden ve ruh sağlığının bozulduğu’ yönünde rapor vermesi sonucu, 260 gün aradan sonra 14 Temmuz 2009 tarihinde yeniden cezaevine konuldu.

Üzmez, yargılandığı Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Eylül 2009 günü ’Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak’ suçundan toplam 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin verilen mahkumiyet kararını usulden bozması sonucu Hüseyin Üzmez önümüzdeki günlerde Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar yargılanacak.

ETİKETLER
#hüseyin üzmez