Gündem
20 Tem 2022 17:05 Son Güncelleme: 20 Tem 2022 17:07

Tabutta kaçan FETÖ firarisinin villası satıldı

Bir tabutun içine saklanarak ABD'ye firar eden ve MHP’li vekillere yönelik kaset kumpasında rol aldığı söylenen FETÖ firarisi İbrahim Faruk Bayındır ile eşi Betül Özbey Bayındır’a ait 24 milyonluk villa icradan satıldı.

Tabutun içine girerek ABD'ye kaçan ve MHP’li vekillere yönelik kaset kumpası ile hatılanan FETÖ firarisi İbrahim Faruk Bayındır ile eşi Betül Özbey Bayındır’a ait 24 milyonluk villa icradan satıldı.

Bakırköy Şenlikköy’de bulunan tripleks villanın satışını, alacaklı bir banka sağladı. Bayındır'ın, darbe girişimi sonrası ABD’ye, tabut içine saklanarak kaçtığı öne sürülmüştü.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası TMSF yetkililerinin kayyum olarak atandığı şirketlerden biri de İbrahim Faruk Bayındır ile Betül Özbey Bayındır çiftine ait Tarkim Uçak Bakım Havacılık AŞ olmuştu. Bu süreçle birlikte, Tarkim'den alacaklı olanların da harekete geçtiği anlaşıldı.

HalkTV'de yer alan habere göre alacaklı konumdaki banka, alacağının tahsili için darbe girişimi sonrası harekete geçen kurumlar arasında yer aldı.

Banka, Tarkim Havacılık adına kayıtlı Bakırköy’deki villa ile Büyükçemece’de bulunan 400 metrekarelik bir arsanın icradan satışını talep etti.

24 MİLYON LİRA BEDEL BİÇİLDİ

Banka, uzun uğraşları sonrası, çiftin Bakırköy Şenlikköy’deki villası için icradan satış günü aldı.

24 milyon lira muhammen bedel biçilen villa 29 Haziran’da yapılan ilk ihalede satıldı.

Havuzlu villanın satışı Bakırköy 18. İcra Müdürlüğü eli ile yapılırken, Büyükçekmece’deki arsanın icradan satışı ilişkin süreç ise devam ediyor.

KASET KUMPASI

Eşi ile sahibi oldukları villaları icradan satılan İbrahim Faruk Bayındır’ın adı, sahibi olduğu havacılık şirketlerinden çok Haziran 2011'deki genel seçim öncesi MHP’li milletvekillerine yönelik kaset kumpası ile gündeme gelmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis kürsüsünde yaptığı bir açıklamada doğrudan Bayındır’ın adını vererek, bu kişinin kaset komplosunda aktif rol aldığını iddia etmişti.

TABUTA GİZLENDİ

Bayındır, darbe girişimi sonrası ise film senaryolarını aratmayan kaçışı ile gündeme geldi. Sabah Gazetesi, Bayındır’ın, şirketi adına kayıtlı kiralık bir jetle ABD’de kaçtığını gündeme getirmişti. Haberde, Bayındır’ın, jetin içinde konulan bir tabuta saklanarak firar ettiği bilgine yer verilmişti.