Dünya
11 Ağu 2022 09:53 Son Güncelleme: 11 Ağu 2022 09:53

Suudi Arabistan’la ilgili ‘20 milyar dolar’ iddiası! Rusya’nın ardından şimdi de…

Geçtiğimiz hafta Rusya’dan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Türkiye’ye 15 milyar dolarlık nakit girişi olacağı yönünde çıkan haberlerin ardından benzer bir iddia da Suudi Arabistan için ortaya atıldı.

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye 20 milyar dolarlık para girişi için iki ülke arasında teknik görüşmelerin yürütüldüğü belirtildi.

Middle East Eye’de Ragıp Soylu imzasıyla yayınlanan habere göre, MEE’ye konuşan iki Türk yetkili, Ankara’nın benzer nakit girişlerini BAE ve Katar’dan da beklediğini söyledi. Ayrıca bir hazine yetkilisi de şu ana kadar Rusya’dan Türkiye’ye 7 milyar dolarlık bir finansman aktarımı gerçekleştiğini söyledi.

TÜRKİYE’YE GELMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, iki liderin ticaret, enerji ve savunma alanında iş birliğini geliştirmek istediklerine vurgu yapılmıştı.

Muhammed bin Selman’ın ziyareti, Türkiye’de görülen Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının kapatılarak dosyanın Suudi Arabistan’a sevk edilmesinin ardından yapılmıştı.

Ziyaret, Riyad ile Ankara arasında 4 yıldır ihtilaflı bir seyir izleyen ilişkiler için yeni bir sayfa arayışı olarak yorumlanmıştı.