Dünya
11 Ara 2022 12:13 Son Güncelleme: 11 Ara 2022 12:41

Suudi Arabistan’dan flaş Türkiye ve umre kararı! Tüm vize çeşitlerine izin verildi…

Suudi Arabistan, Türkiye Cumhuriyeti’nden gelecek tüm umre ziyaretçileri için Kovid-19 aşısı ile ilgili özel prosedürlerin iptal edildiğini duyurdu. Herhangi bir vize çeşidi olanların umre yapmasına izin verildiği kaydedildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia, Suudi Arabistan Krallığı hükümetinin umre ibadetlerinin yerine getirilmesi ve Ravza-i Mutahhara’da namaz kılınması için sunduğu kolaylıklar kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti’nden gelecek tüm umre ziyaretçileri için Kovid-19 aşısı ile ilgili özel prosedürlerin iptal edildiğini duyurdu.

İndependent Türkçe’nin aktardığına göre söz konusu duyuru, Suudi Arabistan Krallığı Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzar Vekili Muhammed bin Yusuf el-Harbi, Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu Maslahatgüzar Vekili Ahmed bin Muhammed Akil ve bir dizi Hac ve Umre Bakanlığı yetkilisinin katılımıyla, Rabia ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında yapıldı.

Hac ve Umre Bakanı, Türk umre ziyaretçilerinin yaş sınırlamasıyla ilgili herhangi bir şarttan muaf olduğunu belirtti. Yönetim ve halk olarak Krallığın, herhangi bir sayı sınırlaması olmadan bütün umre ziyaretçilerini memnuniyetle karşıladığını vurgulayarak, dünyanın dört bir yanından herhangi bir vize çeşidi olanların umre yapmasına izin verildiğini kaydetti. Bunun, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 projesinin hedeflerini gerçekleştirme doğrultusunda, Suudi Arabistan hükümetinin İslam’a ve Müslümanlara hizmet edip ibadetlerini kolayca gerçekleştirmek üzere ülkeye gelişlerini kolaylaştırmak için daima sunduğu destek ve ilginin bir parçası olduğunu belirtti.

Rabia basın toplantısında, kendisinin ve heyetinin gördüğü sıcak karşılama için şükranlarını ve takdirlerini sunarak, İki Kutsal Caminin Hizmetkârı Kral Selman bin Abdulaziz Âl-i Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz ile kardeşleri Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde iki ülke arasındaki tarihi özel kardeşlik bağlarına işaret etti.