Gündem
03 Mayıs 2012 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

SÜTLERİN SAĞILDIĞI İNEKLER FEZLEKEYLE TOPLANIP SİLİVRİ'YE YOLLANABİLİR!

Posta yazarı Candaş Tolga Işık Yılmaz Özdil'in kendisine yolladığı o mesajı canlı yayında seyircilerle paylaştı.

CNN Türk’ün medya dünyasının nabzını tutan programı Medya Mahallesi’nde bugün Ayşenur Arslan’ın konuğu Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık’tı.

Işık, gündeme bomba gibi düşen Bozuk Süt Skandalını yorumladığı programda çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Çocukların rahatsızlık nedeni psikolojik diyenlere tepki gösteren Işık, bilimadamlarının böyle bir şey olamayacağını söylediğini hatırlattı ve "benim başımdan beri desteklediğim bir projeydi bu... Hükümet bir hata yapıldığını kabullenmelidir" dedi.

Işık, Hürriyet yazarı Özdil’in kendisine bu olayla ilgili mesajını da canlı yayında izleyiciler ile paylaştı: "Bu işin sonunda kabak ineklerin başına patlayacak. Ülkede kaos yaratmaktan dolayı bu sütlerin sağıldığı inekler topluca Silivri’ye götürülebilir, böyle bir fezleke hazırlanıp."

İşte Candaş Tolga Işık’ın Ayşenur Arslan’ın soruları üzerine anlattıkları:

35 YILLIK PSİKİYATR BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ DİYOR

"Buraya gelirken yolda profesör doktor Mansur Beyazyürek aradı beni. 35 yıllık doktorum, dedi. Psikiyatri uzmanıyım, profesörüm. Ben ilk kez dün öğrendim, psikolojik olarak sütten zehirlenme diye bir şey olduğunu dedi. Çok teşekkür ediyorum, 35  yıllık bir bilim adamı olarak böyle bir vaka olduğunu ben dün öğrendim dedi.

Benim ilgilendiğim kendi gazetem. Biz süt içtiler yandılar diye başlık attık. Ben de Süt Kardeşler diye bir yazı yazdım. Ben bu projeyi çok destekeledim. Sütün çocukların büyümesine, gelişmesine son derece faydalı bir iş olduğunu düşünüyorum, destekledim. Hala da destekliyorum. Ama şunu anlamıyorum. Hata yapılamıyor, iktidar hata yapamıyor.

VALİNİN BİRİ PSİKOLOJİK DİYOR DİĞERİ HASSASİYET

Yağmur yağıyor vatandaş kabahatli, deprem oluyor vatandaş kabahatli, sütten yüzlerce çocuk hastaneye yatıyor, çocuklar kabahatli. Çok doğru bir işti. Çok güzel bir projeydi. Hata olabilir. Dağıtan hata yapabilir, stoklayan hata yapabilir. Olabilir bu. çok da normal. Son derece doğru ve iyi niyetle yola çıkılmış bir proje. Niye hemen alelacele psikolojik deniliyor.

ÇOCUKLAR SÜTLE ALTIN VURUŞ MU YAPMIŞ?

A ilinin valisi psikolojik diyor, B ilinin valisi diyor ki galiba sütler biraz bozuk... Biraz bozuk neyse. Diğer ilin valisi hassasiyet gelişmiş diyor. O yetmiyor, Başbakan yardımcısı diyor ki "Aşırı dozda almış olabilirler ama zehirlenme yok" diyor. Sütle altın vuruş yapmış yani çocuklar.

Ben dün üşenmedim. Çocuk gastroenteroloğunu aradım. Dedim ki ben bilmiyorum, süt hassasiyeti nedir anlatır mısınız bana? Bunun adı laktoz intoleransı. Hiç süt içmemiş çocuklar. Bir takım vücuttaki enzimler ile sütteki maddeler tepkime yaratıyor. Bu çocuklar allerjik reaksiyon gösteriyor. Ama bu rekasiyon, zehirlenmeden çok farklı olur diye anlattılar. Tekrar ediyorum hiç süt içmemiş çocuklarda görülüyor.

HİÇ BİR YERDE "İLK KEZ SÜT İÇTİLER"İ AÇIKLAYAMAZSINIZ

Eğer okulda içip de bu hassasiyet yaşandıysa, bu çocuklar ilk kez okulda süt içiyor demektir. Ayşenur Abla bu çocukların en ufağı kaç yaşında? Altı. Sütten zehirlenmeyi bir yere kadar anlatabilirsiniz. Fakat Avrupa’nın en büyük 10 ekonomisi arasında; dünya büyüme rekortmeni; bu coğrafyanın raconunu kesen; süper güç bir ülkenin çocuklarının 6 yaşına kadar hiç süt içmemiş olduğunu kimseye anlatamazsınız. Ben olsam, hemen şu zehirlenme işini kabul ederim. Yanlışlık oldu der kabul ederim. Bu yaşa kadar hiç süt içmemiş olduğunu kabul etmek bence çok daha acı bir durum. Kaldı ki kusma olmaz diyor doktorlar... Kaldı ki tekrar söylüyorum bu olabilir kardeşim. Psikolojik süt zehirlenmesi nedir allah aşkına. O zaman televizyondan izleyen bir sürü çocuk, hastanelere kaldırılmalıydı. Komik oluyor devletin valisi böyle açıklama yapar mı?

İNEKLER FEZLEKEYLE TOPLANIP SİLİVRİ’YE YOLLANABİLİR

Bizim eleştirdiğimiz bu  tavır. Sabah Yılmaz Özdil çok güzel bir mesaj atmış. Ben radyo programı yapıyorum. Radyoda dinlerken dmeiş ki, "bu işin sonunda kabak ineklerin başına patlayacak. Ülkede kaos yaratmaktan dolayı bu sütlerin sağıldığı inekler topluca Silivri’ye götürülebilir, böyle bir fezleke hazırlanıp." Mümkün yani ergenekoncu inekler diye.