'Sus' işaretiyle tanınan hemşire Dilek Tunca'nın son hali şaşırttı! Değişimi olay yarattı...

'Sus' işaretiyle tanınan hemşire Dilek Tunca'nın son halini görenler gözlerine inanamadı. Bir dönem hastanelerin ve sağlık merkezlerinin sembolü haline gelmiş 'Sus' işaretiyle, herkesin aslında duvarlarda görüp tanıdığı eski model Dilek Tunca değişimiyle olay yarattı.

'Sus' işaretiyle tanınan hemşire Dilek Tunca'nın son hali şaşırttı! Değişimi olay yarattı... - Sayfa 1

İstanbul'da 45 yıl önce verdiği sus işareti yapan hemşire pozuyla herkes tarafından tanınan fakat son hali bilinmeyen eski model Dilek Tunca'nın değişimini görenler şaşkına uğradı. Geçtiğimiz yıl 12 Mayıs Hemşireler Günü'nde koronavirüs pandemisi nedeniyle sağlık çalışanlarına desteğini gönderen Dilek Tunca'nın değişimi merak edildi.

110
'Sus' işaretiyle tanınan hemşire Dilek Tunca'nın son hali şaşırttı! Değişimi olay yarattı... - Sayfa 2

O FOTOĞRAFIN HİKAYESİNİ ANLATMIŞTI

Hastane koridorlarında aslında herkesin gördüğü 'Sus' işareti yapan hemşire fotoğrafıyla ünlenen Dilek Tunca, o fotoğrafın hikayesini anlatarak dikkat çekmişti.

210
'Sus' işaretiyle tanınan hemşire Dilek Tunca'nın son hali şaşırttı! Değişimi olay yarattı... - Sayfa 3

“Hiç unutmuyorum, 1976 senesinin yazıydı. Turizm işimle ilgili Almanya’dan döndüğüm gün annem söyledi “seni ajanstan aradılar” diye. İstanbul Reklam Ajansı’ydı, Cağaloğlu’nda. Şimdi kapandı tabi. Hatta döndüğümün ertesi günü çekildi o fotoğraf. Şişli’de yaşıyordum. Babam subay emeklisi, annem ise terziydi.

310
'Sus' işaretiyle tanınan hemşire Dilek Tunca'nın son hali şaşırttı! Değişimi olay yarattı... - Sayfa 4

O dönem turizmciydim, aynı zamanda mankenlik yapıyordum. Şimdiki kadar çok manken yoktu. Biz 10-12 kişi kadardık. Simla Kantarcıoğlu, Başak Gürsoy, Fatoş Altınkum’lar falan. Ertesi gün hemen gittim ajansa. Yurtoğlu ilaç firması, hastanelere bir ‘sus pankartı’ yaptırmak istiyormuş. Firma beni seçmiş. O zamanlar ‘cast ajansı’ diye bir şey de yoktu. Reklam ajansları birbirine haber verirdi. Bağlı olduğumuz bir ajans da yoktu. Hepimiz birbirimizi tanırdık. Ekspozisyonlara 1-2 kişi çıkardık, rozet konfeksiyon için hep beraber çektirdiğimiz fotoğraflarımız da vardır.

410