Magazin
05 Nis 2022 18:16 Son Güncelleme: 05 Nis 2022 19:41

Survivor'daki doping tartışmalarına Türkiye Atletizm Federasyonu da dahil oldu

Survivor All Star'ın dikkat çeken yarışmacısı Nagihan Karadere'nin 'doping' içeren madde kullandığına ilişkin iddialar gündeme geldi. Türkiye Atletizm Federasyonu açıklama yayınladı.

TV8'de yayınlanan Survivor All Star yarışmasının bu akşam yayınlanacak bölümüne ilişkin fragmanda Nisa Bölükbaşı ile Nagihan Karadere arasında doping tartışması yaşandı.

Bölükbaşı'nın Karadere için kullandığı "Steroid'den beynin dönmüş", "Dopingden yakalanmıştın" şeklindeki ifadeleri kamuoyunda tepki çekti. Survivor Panaroma yorumcusu Hakan Hatipoğlu, "Bu, olimpiyat görmüş milli bir sporcuya söylenecek laf değil. Nisa bu sözü söylemeden önce iyice düşünecekti kendisini ayıplıyorum" dedi.

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Karadere için ileri sürülen 'doping' iddiası, Türkiye Atletizm Federasyonu'nu harekete geçirdi. Federasyon, yarışmacı ve yapımcıları hassasiyete davet ettiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Kariyeri boyunca 10 yıldan fazla milli formayı giyen Karadere'nin zamanında dopingden yakalandığı iddia edilmiş ve karalanmaya çalışılmıştır. 400 metre engelli branşında 55.09'luk Türkiye rekorunu 2011'den bu yana elinde tutan Nagihan Karadere'nin zamanında dopingden yakalandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vesileyle kamuoyunu bilgilendirirken, popüler mecralardaki tartışmaların atletizmin imajına zarar verdiğini hatırlatıyor, hem katılımcıları hem de program yapımcılarını bu gibi konularda daha hassas olmaya çağırıyoruz."