Gündem
05 Mayıs 2022 18:04 Son Güncelleme: 05 Mayıs 2022 18:08

Suriyeli sığınmacının yorumu Ümit Özdağ'ı kızdırdı! "Seni 1 numaralı koltukta göndereceğim"

Türkiye'de sığınmacılar konusu tartışılmaya devam ediliyor. Sığınmacılarla ilgili verdiği tepkilerle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan bir sert çıkış daha geldi.

Sığınmacı politikasını sert eleştiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medyadan yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada bir platformda konuşan Suriyelinin Ümit Özdağ'ı eleştirmesi, Zafer Partisi liderini çileden çıkardı.

 SURİYELİ ELEŞTİRDİ, ÜMİT ÖZDAĞ'DAN YANIT GECİKMEDİ

Sosyal medyada bir programa konuk olarak katılan Suriyeli bir sığınmacı, Ümit Özdağ için, "Tek politikası göçmenler olan bir parti iktidar olabilir mi ya? Başka yaptıkları hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.

 Bu ifadeleri sosyal medyadan paylaşan Özdağ ise sığınmacıya, "Ahmet Hamo, Suriye’den geldin. Yasaya aykırı vatandaşlık aldın. Şimdi bize nasıl siyaset yapacağımızı mı öğreteceksin? Söz, yasaya aykırı vatandaşlığını iptal edip Zafer Turizmin ilk seferi ile seni 1 nolu koltukta yollayacağım." karşılığını verdi.

 SOYLU'YA DA YANIT VERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın Suriyeli sığınmacılar hakkındaki açıklamaları ile ilgili “Yaptığı Soros taktiğidir” ifadelerini kullandı. Özdağ da Soylu'ya sosyal medyadan yanıt vererek, "Soylu, 'Özdağ Soros taktikleri uyguluyor' demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan değil, Toros’dan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi." dedi.