Gündem
20 Tem 2012 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

SURİYELİ GAZETECİDEN MİT'E SUİKAST BALONU!

Suriye kökenli gazeteci Hüsnü Mahalli'nin Arap haber sitelerine dayandırarak ortaya attığı bir iddia sosyal medyayı karıştırdı.

Arap sitelerinde yer alan, Müsteşar Hakan Fidan’ın İstanbul’daki evinde ölü bulunduğu haberi üzerine gözler MİT’e çevrildi.

Radikal Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’e konuşan MİT yetkilileri, iddiaların gülünç olduğunu ifade etti.

Sosyal medya aracılığıyla Arap dünyasında hızla yayılan “Hakan Fidan’ın yardımcısı öldürüldü”, “Hakan Fidan öldürüldü” iddialarını sorduğumuz MİT yetkilisi, iddiayı Twitter’da gördüklerini, haber olarak ciddiye almadıklarını ve gülüp geçtiklerini söyledi.

İddialara yer veren Arap sitelerinden El Ahbariyye el Tunisiyye’de şöyle denildi: "Medya kaynakları ve haber sitelerine göre, Türkiye’nin istihbarat şefi Hakan Fidan İstanbul’daki evinde kimliği belirsiz kişiler tarafından gizemli bir şekilde öldürüldü. Hakan Fidan Başbakan Erdoğan’a yakın bir isimdi."

İDDİALARIN İLK KAYNAĞI ARAŞTIRILIYOR

MİT yetkilileri, iddiayı ve yayılma şeklini, Şam’daki Ulusal Güvenlik Kurumu’nu hedef alan saldırıyla ilgili Türkiye ve dünya basınına yansıyan haberlere karşı, “dezenformasyonla misilleme”  olarak görüyor.

MİT’in ilgili birimi, dezenformasyonun ilk kaynağını araştırıyor.

Sosyal medyada yayılan iddiaların ardından Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise Twitter’dan, "MİT müsteşarı Hakan Fidan’ı aradım, Ankara Yenimahalle’deki odasında. Gece 02.00’de eve gitmiş" diye yazdı.