Gündem
24 Şub 2012 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

SURİYE'DE YARALANAN GAZETECİ ÜLKESİNDE TEDAVİ OLMAK İSTİYOR

Suriye'deki bombalı saldırıda yaralanan Fransız gazeteci, tedavisi için ülke dışına çıkarılmayı talep etti.

Suriye'nin Humus kentinde Çarşamba günü düzenlenen bir saldırıda yaralanan Fransız gazeteci, tedavisi için ülke dışına çıkarılmayı talep etti.

Edith Bouvier adlı gazeteci, Marie Colvin ile Remi Ochlik adlı gazetecilerin öldürüldüğü saldırıda yaralanmıştı.

Muhalif eylemcilerce Youtube'a yüklenen videoda Bouvier, uyluk kemiğinin kırıldığını ve acilen ameliyat olması gerektiğini söylüyor.

Fransız gazeteci Lübnan'a götürülmeyi talep ediyor ve o sırada kendisini tedavi etmeye çalışan doktorlara teşekkür ediyor.

Fransız Le Figaro gazetesinin muhabiri Bouvier'in yanında olan ve kendisi de Fransız olan gazeteci William Daniels ise yaralanmadığı için şanslı olduğunu söylüyor.

Dünkü yoğun bombardımanda iki Batılı gazetecinin öldüğü Humus kentinin Baba Amr mahallesi bugün de saldırılara hedef oldu.

Gazetecilerin ölümü, Suriye hükümetinin uluslararası alanda kınanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Esad muhalifi aktivistler, Çarşamba günü Baba Amr'da onlarca kişinin can verdiğini söylüyor.

Suriye'de daha önce de isyancıların saldırısında bir Fransız gazetecinin öldürüldüğü bildirilmişti.

Amerikan vatandaşı Marie Colvin'in çalıştığı Sunday Times gazetesi, Suriye hükümetinin 56 yaşındaki deneyimli gazeteciyi haberciliği nedeniyle hedef almış olabileceği görüşünü dile getirdi.

Muhalif eylemciler, bombardıman sırasında gazetecilerin kaldığı ve 'medya merkezi' olarak kullanılan bir evin vurulduğunu söylüyor.