Gündem
14 Mar 2012 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:26

SURİYE'DE KAYBOLAN GAZETECİLERİN AKIBETİ MERAK EDİLİYOR!

Suriye'de kaybolan ve 5 gündür kendilerinden haber alınamayan iki gazetecinin hayatından endişe ediliyor!

Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, Suriye’de kaybolan ve 5 gündür kendilerinden haber alınamayan köşe yazarları Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun’un hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Ali Adakoğlu, Milat gazetesi yazarı olan Adem Özköse’nin iyi bir savaş muhabiri olduğunu ve bölgeyi iyi bildiğini kaydetti. Özköse’nin kameraman Hamit Coşkun ile 5 Mart’ta Hatay’dan Suriye’ye giriş yaptığını aktaran Adakoğlu, "En son 10 Mart günün telefonla irtibat kurduk. İdlib şehrinde olduklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi. O günden beri arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz." diye konuştu.

İki gazetecinin yakınları ile de irtibat kurmadığını ifade eden Adakoğlu, "Tek amaçları Türkiye ve dünyayı Suriye’de yaşanan olaylar hakkında doğru bir şekilde bilgilendirmek olan arkadaşlarımızın hayatından endişe ediyoruz." dedi. Adakoğlu, gazeteci arkadaşlarının akıbeti konusunda Dışişleri Bakanlığı’nın girişimlerde bulunduğunu ve en kısa zamanda olumlu bir haber almayı ümit ettiklerini ifade etti.

Basın toplantısına katılan Mazlumder İstanbul Şubesi Koordinatörü Demet Tezcan da, arkadaşları için dua ettiklerini ve dönüp yeniden başarılı haberlere imza atmalarını ümit ettiğini belirtti.

Gazeteci Nevzat Çiçek ise, Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle iki gazeteci için endişelendiklerini aktardı.