Gündem
23 Ağu 2012 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

SURİYE'DE KAYBOLAN GAZETECİLER BİR AN ÖNCE ÜLKELERİNE TESLİM EDİLMELİDİR!

Medya Derneği, Türk kameraman Cüneyt Ünal ve Filistinli gazeteci Beşar Fehmi'den bir süredir haber alınamamasının endişe verici olduğunu bildirdi

Medya Derneği, Halep'te, El Hurra televizyonu adına görev yapan Türk kameraman Cüneyt Ünal ve Filistinli gazeteci Beşar Fehmi'den bir süredir haber alınamamasının endişe verici olduğunu bildirdi.
Medya Derneği yazılı açıklamasında bu gazetecilerle ilgili henüz teyid edilmiş bir bilgi olmamakla birlikte Suriye yönetimi bu iki gazetecinin ve ülkede görev yapmakta olan tüm gazetecilerin can güvenliğinden sorumlu olduğunu belirtti. Medya Derneği açıklamasında, "Meslektaşlarımızın en kısa sürede ülkelerine dönmeleri sağlanmalıdır. Bu çerçevede Türk yetkililer ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere insan hakları örgütlerini ve uluslararası medya kuruluşlarını konuya gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz. Meslektaşlarımızla birlikte aynı bölgede görevini yaparken hayatını kaybeden Japon savaş muhabiri Mika Yamamoto'yu ise saygıyla anıyoruz" denildi.