Gündem
17 Kas 2016 13:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:40

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor!

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Türkiye’den ve dünyadan 25 belgeseli izleyici ile buluşturacak

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından Surdurulebiliryasam.tv ve Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında, İstanbul da dahil 19 il/ilçede gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

LUVİ ARBEL SALT GALATA’DA

Festivalin 19 Kasım Cumartesi günü etkinlikleri kapsamında Değişimin Kanatları// Wings of Change filminin yönetmeni Luvi Arbel de, film gösteriminin ardından izleyicilerle bir araya gelerek sohbet gerçekleştirecek. 53 dakikalık film, sert mizaçlı bir cazibeye ve tüccarlara özgü ikna yeteneğine sahip, hafif dindar ve otoriter bir adam olan kuşçu lakaplı Prof. Yossi Leshem üzerine bir belgesel. Prof. Leshem, tarlalarda haşereye karşı kullanılan peçeli baykuşların yardımıyla tarafların birlikte yaşayabilmesi için amansız bir mücadele veriyor.

KOLEKTİF FESTİVAL

SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin “Siz de Yapabilirsiniz!” çağrısına kulak veren Yerel STK'lar ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle işbirliği ile Türkiye'nin farklı köşelerindeki 19 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bunlar: Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Güzelbahçe (İzmir), İstanbul, İzmir, Kartal (İstanbul), Kayseri, Konya, Manisa, Mersin.