Spor
08 Şub 2022 14:01 Son Güncelleme: 08 Şub 2022 18:37

Süper Lig yayın ihalesi için sekiz büyük medya kuruluşu 'Şartname' aldı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Aras Kargo ile imzalanan sponsorluk anlaşması sonrası konuştu. Özdemir, yeni naklen yayın ihalesiyle ilgili olarak "14 Şubat'ta son teklifleri alacağız. 8 yayıncı ihale dosyası aldı" dedi. Bu medya kuruluşlarının üçünün beIN Sports, Saran Holding ve Turkuvaz Medya olduğu öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Aras Kargo arasında sponsorluk anlaşması imzalandı.

 Anlaşmaya göre Aras Kargo, iki yıl süreyle Erkek Milli Futbol Takımları resmi sponsoru, e-Milli Futbol Takımı'nın ise ana sponsoru oldu.

 Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza törenine TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Sponsorluklar ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alkın Kalkavan ve Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın katıldı.

 "SPONSORLUK ÇALIŞMALARINA HER ZAMAN ÖNEM VERDİK"

İmza töreninde sponsorlukla ilgili açıklamada bulunan Nihat Özdemir, "Göreve başladığımız 1 Haziran 2019'dan bugüne dek 32 ayda yaptığımız çalışmalar sonucunda, değerli markalarla, üstelik çoğu 23 aydır içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde olmak üzere çok önemli sponsorluk anlaşmaları imzaladık. Yakın zamanda yeni anlaşmalarımızın müjdelerini vereceğiz. Bu vesileyle ülkemizde ve tüm dünyada büyük etkileri olan salgına rağmen bizlere destek veren ve milli takımlarımızın yanında olan başta Aras Kargo olmak üzere ana, resmi ve tedarikçi tüm sponsorlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum." şeklinde konuştu.

 Sponsorlukların sporun vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu aktaran TFF Başkanı, "Sponsorluk çalışmalarına her zaman çok önem verdik. Yerli ve global markaların desteğiyle gücümüze güç kattık. Bugün de önemli bir Türk markasıyla güçlerimizi birleştiriyoruz. Aras Kargo ile geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası yarı final ve final maçlarında bir proje gerçekleştirdik. Bu proje spor aleminde büyük ilgi gördü. Bu sene Aras Kargo ile iş birliğimizi daha da büyütüyoruz. Maddi ve manevi olarak bizlere büyük güç katacaktır. Milli takımlarımıza da motivasyon kaynağı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

 Alkın Kalkavan ise Aras Kargo'nun ailelerine katılmasından mutluluk duyduklarını kaydederek "Kendileriyle geçen yıl Ziraat Türkiye Kupası özelinde başlayan iş birliğimiz; önümüzdeki iki yıl boyunca erkek ve e-Milli takımları sponsoru olarak devam edecektir. Kendilerine bir kez daha TFF ailesine hoş geldiniz diyerek bu anlaşmanın her iki kuruma da hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın da spora ve futbola çeşitli vesilelerle destek olmayı hedeflediklerini belirterek "Faaliyetlerimizi milli takımlar sponsorluk anlaşmasıyla yeni bir boyuta taşıyoruz. Sporun birleştirici yanını önemsiyoruz. 40 yıldan uzun süredir 'Önem Taşır' mottosuyla Türkiye'nin dört bir yanına hizmet götürüyoruz. Her gün 6 binden fazla araçla dünyanın çevresinde 7 tur dönecek kadar yol yapıyoruz. Günde ortalama bir milyon kapı çalıyoruz. Bir anlamda ülkemizi bir uçtan bir uca birleştiren bir misyonumuz var. Milli takımlarımız için de aynı durum söz konusu, bu nedenle ben bu iş birliğinin simgesel bir bütünlüğü olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

 Sadece sundukları hizmetlerde değil, çevreye, topluma, insana katkı sunmak üzere yaptıkları çalışmalarla da değer üretmeye gayret ettiklerini ifade eden Utku Ayyarkın, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Yediden yetmişe herkesin ortak değeri milli takımlarımıza sunacağımız desteğin, bizim için çalışmalarımız içinde özel bir yeri ve anlamı olacak. Bu iş birliğiyle Erkek Milli Futbol Takımlarımızın yanı sıra sporun yeni ancak hızla büyüyen ve çok yoğun ilgi gören bir alanında da değer yaratabilecek olduğumuz için ayrıca mutluyuz. e-Futbol, son yılların tüm dünyada en çok ilgi gören ve ülkemizde de çok başarılı bir grafiği olan bir branş. Bu alanda Türkiye'nin en iyi sporcularından oluşan e-Milli takımımıza destek olmak bizim için çok kıymetli. Operasyon şirketinden teknoloji şirketine dönüşen bir yapımız var. Dünyayı teknolojiyle bir araya getiren e-Futbolda takımlarımızın başarı ve zaferleriyle mutlu olacağımız bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Değerli katkılarından dolayı başta Sayın Başkan Nihat Özdemir olmak üzere federasyonumuzun tüm yöneticilerine ve çalışanlarına; ayrıca sürecin ilerlemesinde görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz ve Türk futbolu için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

"8 YAYINCI TEKLİF ALDI"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yapılması planlanan yeni yayın ihalesi ile ilgili de konuştu.

 "8'in üzerinde ihale dosyası alan var" diyen Özdemir, " İlgi iyi. İnşallah iyi bir teklif gelecek. İyi bir ihale ve yarışma olacak. Sonuçta kazanan önümüzdeki yıl başlamak üzere 3 yıl veya 5 yıl yayıncı olacak. Türk futbolunun en önemli yayın kalemlerinden bir tanesi yayın gelirleridir. Özellikle Anadolu kulüplerinin yüzde 80 geliri yayın gelirlerinden. Yayın gelirinden ne kadar çok gelir elde edersek -yalnız Süper Lig değil alt ligler de buradan paralarını alıyorlar- kulüpler o kadar çok kazanacak. . Bu ihaleye önem veriyoruz. İlgi de var. İnşallah iyi bir ihale olacak. Görüşmelere açığız. Bugün bile bir sabah yayıncı geldi konuştuk. Teklifleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

8 YAYINCIDAN 3'Ü BELLİ OLDU

Yayın ihalesi için şartname alan üç büyük medya kuruluşunun beIN Sports, Saran Holding ve Turkuvaz Medya olduğu öğrenildi.

Yağız Sabuncuoğlu'nun paylaştığı detaylarda TV ve Dijital haklar için irili ufaklı toplam 12 medya kuruluşu da TFF'den ön bilgi aldı. Son ihaleye göre rakamlar hayli düşük.

"ŞARTNAME NEDİR, NASIL ALINIR?"
Şartname almak; Yayın ihalesine katılmak için alınan bir ön bilet gibi düşünülebilir. İhale günü teklif verip vermemek kurumların kararına bağlı. 150 bin TL ödeyip ihaleye katılım hakkı elde edebiliyorsunuz. Süper Lig Yayın İhalesi 21 Şubat 2022'de yapılacak. Saran Holding, beIN Sports ve Turkuvaz Medya, yayın haklarına talip oldu.3

YAYIN İHALESİ NASIL OLACAK?
Yayın ihalesi 4 ana paketten oluşuyor. Bu paketlerden Paket 1, A,B,C,D,E ve F olmak üzere 6 adet alt paketi barındırıyor. Firmalar Paket 1'in tamamına olduğu gibi bu paketin içindeki her bir alt pakete de ayrı teklif sunabilecek. Ancak Paket 1'in tamamını alan, bir nevi eskiden olduğu gibi en güçlü tek yayıncı olacak.

PAKET 1-A
Hafta sonuna denk gelen toplam 210 (2022-23 sezonu için bu rakam 238) Süper Lig maçının canlı yayını.

Hafta sonuna denk gelen en fazla 8 derbi maçı

PAKET 1-B
Yine hafta sonuna denk gelecek toplam 60 (2022-23 sezonu için 68) Süper Lig maçının canlı yayın hakkı.

Hafta sonuna denk gelen en fazla 4 derbi maçı

PAKET 1-C
Süper Lig'de oynanacak 36 maçın canlı yayını