Gündem
29 Ara 2023 23:58 Son Güncelleme: 30 Ara 2023 00:00

'Süper Kupa' krizi sonrası AK Parti'den ilk tepki

Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali öncesi 'İstiklal Marşı' ve 'Atatürk pankartı' krizi yaşandı. Diplomatik görüşmelerle kriz çaşılmaya çalışılırken, Suudi polislerin soyunma odaları önünde beklemeleri son nokta oldu. Maç iptal olurken, siyasilerden de yaşanan krize tepki peş peşe geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 17. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek, Süper Kupa mücadelesi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park'ta yapılacaktı.

MAÇ ÖNCESİ KRİZ ÇIKTI

Ancak Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa mücadelesi öncesi kriz çıktı. Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşı ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti. Maça dakikalar kala da Süper Kupa iptal edildi.

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

AK Parti'den krize ilişkin ilk tepki Sözcü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."