Gündem
01 Tem 2012 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

SUNDAY TIMES'TAN ŞOK İDDİA; DÜŞÜRÜLEN UÇAKTA RUS PARMAĞI!

Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesinde Rusya'nın da parmağı olduğu iddia edildi.

İngiltere'de yayımlanan Sunday Times'a konuşan Ortadoğulu diplomatik kaynaklar, "Eğer Rus uzmanlar düğmeye basmadılarsa bile, basan Suriyeli uzmanların arkasında olmalarına şaşırmayız" dediler.

22 Haziran'da meydana gelen olayla ilgili konuşan ismi açıklanmayan kaynaklar, Rusya'nın böylelikle NATO'ya çok net bir mesaj verdiğini ileri sürdüler.

Bir diplomat bu mesajı "Suriye Libya değil ve uçuşa yasak bölge uygulaması için her girişiminizin bedeli olur" şeklinde özetledi.

Rusya Suriye'ye üç yıldan bu yana gelişkin hava savunma sistemleri satıyor. Ancak son S-300 teslimatının durdurulduğu iddia edilmişti. Bu teslimatın durdurulması için İsrail'in devreye girdiği ileri sürülmüştü.

Bu sistemlerle ilgili bazı Rus uzmanların, Suriyeli personeli eğittiğini anlatan bir diplomat "Ancak bazı Rus uzmanlar hala Suriye'de" dedi.

LAVROV: ELİMİZDE BİLGİ VAR

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye tarafından düşürülen uçakla ilgili ellerinde objektif verileri bulunduğunu ve bunları paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.