Gündem
16 Tem 2014 13:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

Sümeyye Erdoğan kimdir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan kimdir? Sümeyye Erdoğan kim

Sümeyye Erdoğan, 1985 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Emine Erdoğan, babası T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ahmet Burak Erdoğan (d.1979),  Necmettin Bilal Erdoğan (d.1980),Esra Erdoğan (d.1981) adlarında abla ve abileri vardır.

SOSYOLOJİ VE SİYASET OKUDU

Üniversiteyi ABD'de Indiana Üniversitesi'nde The School Of Public and Enveriomental Affairs (kamu ve çevre işleri) departmanında Policy Studies (politika araştırmaları) (sosyoloji ve siyaset) okudu. 2005 yılında mezun oldu. Ardından, okuldaki yakın Ürdünlü arkadaşları ve Ürdün Kralı Hüseyin’in eşi Rana’nın teklifi ile Ürdün’de 6 ay Arapça eğitimi aldı.

Yüksek Lisansını da Londra'da London School of Economics'te ekonomi alanında yaptı.

DORUK IZGARA GIDA TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'NE ORTAK OLDU

Sümeyye Erdoğan, 2010 yılında 90 bin TL sermaye ile Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketi'ne ortak oldu. Merkezi İstanbul Sultangazi'de bulunan ve 2009 yılında kurulan şirketin sermayesi 300 bin TL. Şirketin ortakları arasında Başbakan'ın küçük oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan da bulunuyor. Şirkette en fazla sermayeye sahip olan Bilal Erdoğan'ın 120 bin TL sermayesi ve yüzde 40 hissesi var.

ŞİRKET BİRÇOK ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR

Şirket sözleşmesine göre, amaç ve faaliyet konuları oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Şirket başta gıda sektörü olmak üzere, fırıncılıktan tabldot yemeğe; otel, bar, cafe ve lokanta işletmekten kahvehane ve çay bahçesi açmaya; kuruyemişçilikten aktarlığa kadar bir dizi ekonomik faaliyet gösterebilecek.