Gündem
06 Oca 2020 13:50 Son Güncelleme: 06 Oca 2020 14:19

Süleyman Soylu'ya açık çağrı: "On binlerce insanı soyan İhlas'a da kayyum atayın"

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ndeki Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde yaşayanlar isyan etti.

İhlas Holding'e bağlı bir şirketin site yönetimini yaptığı Kuzuluk’ta, tek bir devre mülkten yaklaşık 1500 lira aidat alındığını ve 1470 daireden yılda 27 milyon lira kazandığını savunan ve bu durumu "soygun" olarak değerlendiren Devremülkzedeler Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Odabaş, yazılı bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

İLAN VERDİLER

Öte yandan, Türkiye gazetesinde de dün dikkat çeken bir ilan çıktı. Yönetim tarafından verilen ilanda, söz konusu evlerin 2020 yılı için aylık aidat miktarının 785 TL olduğu belirtildi.

İlanda şu ifadelere yer verildi:

"2020 yılı tespit edilen devremülk başına düşen yıllık ve tam mülk sahiplerinin ödemesi gereken aylık aidat rakamı 785 TL'dir. (KMK madde 35'e göre) Bu rakam 31 Mart 2020 tarihine kadar İhlas Kaplıca Evleri Site Yönetimi'ne ait aşağıdaki banka hesap numaralarına gönderilmesini rica ederiz."

KAYYUM İSTEDİ

Devremülkzedeler Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Odabaş ise, yaptığı açıklamada, "İhlas Holdnig, Devremülk satışından çok büyük paralar kazandığı gibi yaklaşık 25 yıldan beri sitenin yönetimini, hukuk ve yasa dışı, antidemokratik yollardan elinde bulundurarak çok büyük soygun yapıyor" diye belirtti.

İçişler Bakanı Süleyman Soylu'ya açık çağrıda bulunan Odabaş, kayyum hatırlatmasında bulundu.

"Dernek olarak 15 yıldan beri Kat Maliklerini Genel Kurula getirdiğimiz ve mahkemelerde onlarca dava açtığımız halde hükümetin siyasi baskıları nedeni ile hiçbir sonuç alamadık. Bu yıl yine dava açacağız fakat İhlasın basın ve yayın gücünü kullanarak hakim ve savcılara siyasi baskı kuracağından yine endişeliyiz!" diyen Odabaş, "Bu nedenle halkın seçtiği Belediye başkanlarını görevden alıp kayyum tayin ettiğiniz gibi, on binlerce insanı soyduğu aşikar olan Kuzuluk Kaplıca Evleri site yönetimine de bir kayyum tayin ederek kat maliklerinin kendi mülklerini yönetip büyük soygundan kurtarılmasını acilen talep ediyoruz" diye belirtti.

"TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE..."

Devremülkzedeler Dayanışma Derneği Başkanı Bahri Odabaş'ın yazılı açıklaması şu şekilde:

"Sayın Bakan, Yaklaşık yirmi beş yıldan beri İhlas Kuzuluk Kaplıca Evleri site yönetimini İhlas Holding elinde bulundurarak çok büyük soygun yapıyor.

Kuzuluk Kaplıca Evlerinde yaptığı 1470 Daireyi 32500 kişiye Devremülk olarak satan ihlas Holdnig, Devremülk satışından çok büyük paralar kazandığı gibi yaklaşık 25 yıldan beri Sitenin Yönetimini, hukuk ve yasa dışı, antidemokratik yollardan elinde bulundurarak çok büyük soygun yapıyor.

Şöyle ki, 60 metrekare bir daireden 15 gün için 785.00 TL, Ayda 1570.00 TL Yönetim gideri adı altında aidat topluyor, 1470x1570 x 12= 27694800.00 (Yirmiyedimilyon altıyüzdoksandört bin sekizyüz lira) para toplamaktadır.

Vatandaş mülkiyeti kendine ait 60 metrekare daireye ayda 1570.00 TL kira ödemiş oluyor.

Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir kira yoktur.

Site Yönetim planında, 'her takvim yılının Ocak ayının ilk Cumartesi günü saat 14.00'da, çoğunluk sağlanmazsa bir sonraki gün aynı yerde kat malikleri genel kurul yapılır' yazılır olduğu halde İhlas, 25 yıldan beri usulüne uygun hiçbir genel kurul yapmadan bu siteyi yönetmeye ve 32500 kişiyi soymaya devam etmektedir.

Dernek olarak 15 yıldan beri Kat Maliklerini Genel Kurula getirdiğimiz, ve Mahkemelerde onlarca dava açtığımız halde Hükümetin siyasi baskıları nedeni ile hiçbir sonuç alamadık.

Bu yıl yine dava açacağız fakat İhlasın basın ve yayın gücünü kullanarak hakim ve savcılara siyasi baskı kuracağından yine endişeliyiz!

Bu nedenle halkın seçtiği Belediye başkanlarını görevden alıp kayyum tayin ettiğiniz gibi, on binlerce insanı soyduğu aşikar olan Kuzuluk Kaplıca Evleri site yönetimine de bir kayyum tayin ederek kat maliklerinin kendi mülklerini yönetip büyük soygundan kurtarılmasını acilen talep ediyoruz."