Politika
17 Eki 2021 10:49 Son Güncelleme: 17 Eki 2021 11:18

Süleyman Soylu'nun 'Kılıçdaroğlu' sözlerine CHP'den sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı videoyla bürokratlara seslenerek, "Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun" çağrısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok sert bir yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Twitter üzerinden bir video yayınlayarak TÜGVA ile ilgili iddialara değindi.

Bürokratlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin." diye seslendi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN SERT YANIT

Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok sert yanıt geldi. Soylu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, "Heyyt!" demiş. Çok korktuk(!) Hesabı yol arkadaşların PKK’nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ'ye mi sordurursun. Milletimiz senin "NE" olduğunu, çok iyi biliyor Kılıçdaroğlu..." dedi.

CHP'LİLERDEN ARDI ARDINA CEVAP

Süleyman Soylu'nun bu çıkışı ise CHP'lileri kızdırdı. CHP'lilerden peş peşe açıklamalar geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Ne o Peker'in Sülü'sü mafyaya diklenemeyince bize mi yükselir oldun! Efendine sadık kal otur. Yoksa layık olduğun gibi cevap veririz... @suleymansoylu" derken, yine grup başkanvekillerinden Engin Altay da "Mafyanın şamar oğlanı haline gelen @suleymansoylu kaybettiği itibarını hakaret ve iftira ile kurtaramaz. Önce mafyadan 10 Bin Dolar alan milletvekilini açıkla. Hesabı millet soracak. #Azkaldı" dedi.

İşte gelen diğer tepkiler

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: AKP ve Recep Tayyip Erdoğan hakkında; “beceriksizlik ve yetersizlikle Türkiye’yi krizle karşı karşıya bıraktılar, paçalarından yolsuzluk akıyor” diyen Süleyman Soylu bugün İçişleri Bakanı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin dolar rüşvet alan milletvekilinin kim olduğunu açıklayacaktın. Ne oldu? Sen önce rüşvet alan vekilin ismini açıkla, ondan sonra genel başkanımıza laf yetiştirmeye çalış.

CHP İstanbul Milletvekili PM Üyesi Zeynel Emre: Türkiye yediğin tüm haltları, işlediğin her suçu biliyor. Bu iğrenç üslubunun da işlediğin tüm suçlarında hesabını vereceğin günler gelecek...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Tüm suçluların koruyuculuğunu üstlenen Suçişleri Bakanı'na söylüyorum; genel başkanımızla değil suçlularla mücadele et! Suçlulara şefkatli; öğrencilere, işçilere, hak arayanlara gaddar olmayı bırak! O kirli ağzına partimizi de genel başkanımızı da bir daha alma! HADSİZ!!!