Politika
12 Eki 2022 07:39 Son Güncelleme: 12 Eki 2022 07:40

Süleyman Soylu’nun ‘apar topar’ sildiği tweet gündem oldu! ‘Tam da sana yakışan…’

CHP'den ayrıldıktan sonra Memleket Partisi'ne geçen ancak oradan da istifa eden Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılmasının ardından Bakan Soylu, 2018'de Çelebi'yle ilgili bir paylaşımını sildi.

2021 yılında CHP'den istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne katılan, daha sonra Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile anlaşmazlık yaşadığı için oradan da istifa eden Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katıldı.

Çelebi'nin geçtiğimiz aylarda da AK Parti'ye geçeceği iddia edilmiş ancak tartışmaların ardından Çelebi, "Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim" demişti.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Çelebi'nin AK Parti'ye katıldığını duyurması sosyal medyada gündem oldu. Aralarında CHP'li siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi, Çelebi'nin yoluna Cumhur İttifakı'nda devam edecek olmasına tepki gösterdi.

BAKAN SOYLU, ÇELEBİ HAKKINDAKİ PAYLAŞIMINI SİLDİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçmişte Çelebi hakkında yaptığı paylaşımı sildiğini söyleyerek, "Süleyman Soylu, "ihanet içerisinde" dediği Mehmet Ali Çelebi hakkındaki tweetini sildi. Artık, tam da sana yakışan makbul "yol arkadaşın" için bir "hoşgeldin" tweeti atabilirsin" dedi.

 

"ÇELEBİ İHANET İÇERİSİNDEDİR, ŞEREFSİZ FETÖ'CÜLER GİBİ DAVRANIYOR"

Soylu'nun söz konusu 2018 tarihli paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: "Kahraman jandarmamıza Meclis kürsüsünden iftira atan, terörle mücadelemizi etkilemeye çalışan Mehmet Ali Çelebi ihanet içerisindedir. Bir dönem şanlı ordumuzda maalesef görev yapan bu fersude benzer görevleri yapıp milletimizi katleden şerefsiz fetöcüler gibi davranmaktadır" diye yazmıştı.