Politika
04 Şub 2023 17:08 Son Güncelleme: 04 Şub 2023 17:11

Süleyman Soylu'dan Meral Akşener'e 'güvenilmez' çıkışı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Aydın Atatürk Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile daha önce siyaset yaptığını hatırlattı. Soylu, "Doğru Yol'da siyaset yaptım. Biz ona hiç güvenmezdik. Doğru Yol'da Tansu Çiller'i sattı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Aydın Atatürk Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile daha önce siyaset yaptığını hatırlatarak, "Doğru Yol'da siyaset yaptım. Biz ona hiç güvenmezdik. Doğru Yol'da Tansu Çiller'i sattı. AK Parti'nin kuruluşunda AK Parti'ye geldi, orada da Tayyip Erdoğan'ı sattı 1 günde. Sonra MHP'ye gitti Devlet Bahçeli'ye. Bir günde Milliyetçi Hareket Partisi'ni sattı. Şimdi de altılı masayı devir devir döndürüyor. Hangi gün satacağım diye bekliyor. Hiç güvenilmez." diye konuştu.

"AMERİKA'NIN ÇOCUKLARI"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, Fransa'da öldürülen PKK'lılar için başsağlığı dilediğini kaydeden Soylu, "Yazıklar olsun. Bunlar sinsi sinsi durmuşlar, Avrupa'nın, Amerika'nın adamları. Bunlara ben Amerika'nın çocukları diyorum da çok kızıyorlar. Burada Adnan Menderes diyarından, efeler diyarından söylüyorum. Bu Amerika'nın çocuklarına 14 Mayıs'ta haddini bildirecek misiniz?" diye sordu.

"KAPATILAN BÜYÜKELÇİLİKLER TEBRİK SIRASINA GİRECEK"

Soylu kapatıla büyükelçiliklere değinerek, "14 Mayıs akşamı ne olacak biliyor musunuz? Dünyada şimdi tezgah kuruyorlar, büyükelçiliklerini, konsolosluklarını kapatıyorlar ya onların liderleri, siz gümbür gümbür sandıkları doldurduktan sonra Tayyip Erdoğan'la telefonla konuşup 'Tebrik etmek istiyorum' diye sizin gücünüzün sayesinde diz çökecekler ve sıraya girecekler." dedi.