Gündem
02 Tem 2021 12:29 Son Güncelleme: 02 Tem 2021 12:40

Süleyman Soylu'dan İmamoğlu'na olay yanıt! "Ben dünyanın en kötü adamıyım"

İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı yardımı toplama talebine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bu konuda izin verilmediğini belirterek, "Bu yanlıştan bir an önce dönmelisiniz" demişti. Bakan Soylu'dan da açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı yardımı toplamasına izin verilmediğini belirterek, "132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? Aklını, vicdanını, insanlığını yitirmemiş devlet görevlilerine sesleniyorum; bu yanlıştan bir an önce dönmelisiniz" demişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul Vakfı, 27 Nisan'da kurban bağışı izni için başvurmuştu. Vakıf, topladığı kurban bağışlarıyla geçen yıl 132 bin 50 aileye et ve kavurma dağıtmıştı.

"EVET, BEN DÜNYANIN EN KÖTÜ ADAMIYIM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, bir program çıkışında Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim.

Ne olursunuz siyasete alet olmayın ya… Sizden bir istirhamım var. Siyasete alet olmayın. Bir tek söyleyeceğim bu. Ne olursunuz? Siz basın mensuplarısınız bir siyasi parti mensubu değilsiniz, bir ideolojinin taraftarı değilsiniz. Kendinize ait yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi fotoğraf çekmek ve ortaya koymaktır. Anlatabildim mi?

Bana yönelik o kadar itham var ki… Ben dünyanın en kötü adamıyım.”