Politika
13 Nis 2020 12:20 Son Güncelleme: 23 Eyl 2020 15:40

Süleyman Soylu'dan flaş istifa açıklaması! "Cumhurbaşkanımızın tutumu..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün gece yaşananlarla ilgili bir tweet paylaştı.

Dün akşam saatlerinde istifa ettiğini duyuran ancak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk açıklama geldi.

Soylu, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir. Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu arttırmıştır. Allah mahcup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah..." sözlerini kaydetti.

Soylu'nun sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklaması şöyle:

SOYLU İSTİFA PAYLAŞIMINI SİLDİ

Soylu istifasını duyurduğu sosyal medya paylaşımını da kaldırdı. Soylu'nun hesabında yaklaşık 14 saat boyunca kalan mesajında şu ifadeler yer alıyordu:

"Gayret ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatler de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı.  İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğimi Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum.. Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık... Allah Milletimizi korusun..."