Gündem
09 Mayıs 2015 09:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Süleyman Soylu'dan Aydın Doğan'a sert çıkış: Evlat edindi!

Süleyman Soylu, HDP'nin barajı aşması için kampanya yürütüldüğünü söyleyerek Aydın Doğan'ı suçları.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş'ı Meclis'e taşımak isteyenlerin 6-7 Ekim olaylarını meşrulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Bu çabaları bir cinnet hali olarak nitelendiren Soylu, Doğan Grubu'nun HDP'ye destek çıktığını söylerken Aydın Doğan'ın da Selahattin Demirtaş'ı evlatlık edindiğini söyledi.

Süleyman Soylu, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Trabzon'dan gerçekleştirilen canlı yayında AK Parti'nin oy oranının seçimlerin yapılacağı son hafta 50-52 bandına oturacağını iddia eden Soylu, milletin 13 yıllık AK Parti iktidarını değerlendirdiğini ve istikrardan yana tavır koyacağını söyledi.

"B PLANIMIZ YOK"

Ateş'in tek başına iktidarın dışında AK Parti'nin seçim sonrası herhangi bir B planının olup olmadığı sorusuna ise Soylu, milletin kendilerine güç vereceğini böyle bir plana ihtiyaçlarının olmadığını söyledi. Son bir yılda Türkiye'nin korkmadan üç seçim yaptığını anlatan Soylu, Türkiye'nin 7 Haziran'a kitlendiğini kaydetti. Seçimler sonrası AK Parti'nin 2002-2007 yılları arasında olduğu gibi yeni bir hamle yapacağını savunan Soylu, 2019 ve 2023'te lider bir Türkiye için 7 Haziran'da yeni bir dönemin başlıyacağını ifade etti.

"CEMAAT MEŞRUİYETİNİ SIFIRLADI"

17-25 Aralık operasyonları sonrası AK Parti'nin cemaatle ilgili iddialarını milletin kabul ettiğini kaydeden Soylu, cemaatin bu dönemde meşruiyetini sıfırladığını söyledi. AK Parti'nin bu süreçte, Türkiye'nin yaşadığı o zorlu dönemleri bir daha yaşatmamak için büyük gayret sarfettiğini anlatan Soylu, cemaatin Türkiye'nin imkanlarını kullanarak, başkaları ile iş tuttuğunu söyledi.

"AYDIN DOĞAN EVLATLIK EDİNDİ"

HDP'yi başta Doğan Grubu olmak üzere bazı medya gruplarının desteğiyle barajı aşması için planlar yapıldığını iddia eden Soylu, Aydın Doğan'ın bu seçim döneminde Selahattin Demirtaş'ı evlatlık edindiğini söyledi. İşte Soylu'nun o ifadeleri;

"Buna siyasi güç verin, Meclis'e taşıyalım, 6-7 Eylül olaylarının meşruiyetini sağlayalım. Yani 6-7 Eylül olaylarını, sandığa giden her oyla meşruiyetini sağlayacaklar. Şimdi bu bir cinnet halidir. Bunu çok net bir şekilde söyleyeyim. Geçenlerde bir yerde söyledim. Anlaşılıyor ki Aydın Doğan, Selahattin Demirtaş'ı evlatlık almış. Onu kollayacak, muhafaza edecek. Yeni siyasi karizması o. Bunun bir sorumsuzluk örneği olduğunu, açıkça söylemem gerekiyor."