Politika
22 Şub 2020 17:05 Son Güncelleme: 23 Eyl 2020 15:40

Süleyman Soylu’dan Abdullah Gül’e 'Gezi' tepkisi: Yazıklar olsun

Deprem çalışmalarını takip etmek için Elazığ’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gezi eylemleri ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Abdullah Gül'ün “Gezi Parkı olaylarıyla büyük gurur duyuyorum” sözlerine “Yazıklar olsun size” diye tepki gösterdi.

Bakan Soylu, “O günkü Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ülkede yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığını, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır. Hem Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan’ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugün gelip sırça köşklerinizde devletin size sunduğu bütün imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kötülük olarak anlatmaya çalışacaksınız. Yazıklar olsun size” diye konuştu.

NE OLMUŞTU

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karar gazetesi yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'a konuşmuştu.  Yıllar sonra ilk röportajını veren Gül, gündemdeki konularla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Gezi eylemleri ile ilgili soruya “Gezi olayları ile gurur duyuyorum” demiş ve Gül’e Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’dan yanıt gelmişti.