Polemik & Kulis
07 Ağu 2022 09:18 Son Güncelleme: 07 Ağu 2022 09:25

‘Süleyman Soylu AK Parti ile ayrıştı’ iddiası! ‘Danışmanını devreye sokarak…’

Gazeteci Sedat Bozkurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cemevleri ve Alevi derneklerine yönelik saldırıyla ilgili açıklamalarını hatırlattıktan sonra çarpıcı iddialarda bulundu.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında  Ankara'da cemevleri ve Alevi derneklerine yönelik saldırı sonrası yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıldan az süre kaldığını hatırlatan Bozkurt, "Bu seçimler için mesele bugünden ısıtılıyor, yavaş yavaş gündeme mi getiriliyor yoksa aşındırılıyor mu? Başka bir zaman diliminde malzeme olarak kullanılmasının önüne mi geçiliyor? Sorular çok" dedi.

Bozkurt, iktidar medyasının da konunun üzerine fazlaca gittiğini belirterek şöyle devam etti:

"Daha ilginci ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çıtayı hayli yüksek tutan açıklamasında:

'Bu tür olaylarda hep kendini deliliğe verenler ortaya çıkıyor. Bu deliler, ben 10 yıldır Ankara'dayım 10 yılda Ankara'da bu 3 adrese bir saatte gidemem, nasıl oluyor da İzmir'den geliyor da veya Eskişehir'den geçiyor Ankara'ya, 3 saatte, bunu yapıyor? Tekrar söylüyorum eski Türkiye'nin ayak izleridir. Zaten yargı bir karar verdi, bir tutuklama, iki de ev hapsi verdi, bu soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor.'

'SOYLU ALEVİLERİ YANINA, HATTA ARKASINA ALMAYA ÇALIŞIYOR'

Burada bir tespit yapmak gerekiyor. Soylu partisi ile bu meselede ayrışıyor. AKP seçim döneminde öyle ya da böyle Alevileri politik olarak karşısına almaya hazırlanırken Soylu bir danışmanını da devreye sokarak Alevileri yanına hatta arkasına almaya çalışıyor. Danışmanı cemevlerini teker teker gezerek acil ihtiyaçlarını hemen orada çözmeye çalışıyor. Bu konuda bir hayli de yol almış gözüküyorlar.

'EN İYİ SOYLU BİLİR'

Cemevlerine yapılan bir katkının Alevilerin AKP’ye ya da muhafazakâr siyasete bakışını değiştirmeyeceğini en iyi Soylu bilir. Bunun nedenlerini biraz da devlet içinde tekrar kendisine güç ve alan yaratmaya çalışan yapılarda mı aramak lazım bilemedim. İzlemek lazım çünkü 'eski Türkiye’nin ayak izleri' diyor Soylu."

Yazının tamamı için tıklayın!