Gündem
14 Ağu 2014 14:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Süleyman Seba'ya böyle veda edilecek

Efsane başkan Süleyman Seba için Vodafone Arena'da yapılacak törende, iki bin kişi stada alınacak. İnşaatı biten tribünde sporcular için özel alan yapılırken, cenaze arabası da sahaya inecek.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün akşam hayatını kaybetti. 1947 yılında açılan İnönü Stadı'nda ilk golü atan isim olarak tarihe geçen Seba için yeni adıyla Vodafone Arena'da anma töreni düzenleneceği açıklandı. İlk olarak 15 Ağustos Cuma günü saat 11:00'de düzenleneceği duyurulan tören, yoğun katılım nedeniyle saat 12:00'ye alındı. Ancak Beşiktaş'ın yeni stadında inşaat devam ettiği için anma töreninin saha içinde mi, yoksa stat önünde mi yapılacağı merak konusu oldu

STADA 2 BİN KİŞİ ALINACAK"

İnşaat A.Ş. Genel Müdürü İhsan Coşkun, Radikal'e yaptığı açıklamada, anma töreni hakkında detaylı bilgiler verdi.

Vodafone Arena'da inşaat çalışmalarının devam etmesine karşın yolların kapanmaması için stat dışının tercih edilmediğini vurgulayan Coşkun, "Anma töreni stadın içerisinde yapılacak. Ön taraftaki büfenin olduğu yerde olursa, o alan ancak 500 kişi alır. Başka bir yerde yapılırsa da gidiş-geliş yolları kapanır" dedi.

"CENAZE ARABASI SAHAYA İNECEK"

"İki bin kişi içeri alınacak. İnsanlar yoldan inip stada girebilecek, ama araçlar stada alınmayacak. Cenaze arabası sahaya inecek. Gerekli güvenlik önlemleri sağlanıyor. Onursal Başkan Süleyman Seba'nın Beşiktaş'a büyük emekleri var. Böyle bir günde insanları yolların ortasına dizmemek için böyle bir önlem alıyoruz."

SPORCULAR İÇİN 100 KİŞİLİK ALAN

Törenin yapılacağı alan hakkında bilgi veren İnşaat A.Ş. Genel Müdürü, "Saha zemininde sıkıştırılmış bir dolgu var. O bölgenin üzerine mıcır seriyoruz. Eski numaralı tribünün olduğu yerde, sporcular için 100 kişilik oturma alanı yapıyoruz. Töreni yayınlayacak TV'ler için podyum yapılıyor. Arka tarafta 60-70 cm yüksekliğinde olacak. Protokol için de aynı şekilde bir alan olabilir. Başkan ile görüşme yapıldıktan sonra son düzenlemeler gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

CENAZE NAMAZI DOLMABAHÇE CAMİİ'NDE

Efsane başkan Süleyman Seba'nın cenazesi, Dolmabahçe Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy mezarlığında toprağa verilecek.