Gündem
15 Ağu 2014 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlandı!

Çarşamba günü vefat eden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş Kulübü’nde 1984 ile 2000 yılları arasında başkanlık yapan Süleyman Seba, tedavi gördüğü hastanede Çarşamba günü vefat etmişti.

Bugün toprağa verilecek Süleyman Seba'nın cenazesi önce Akaretler'deki evine, ardından kulüp binasına getirildi.

12:00'de inşaatı devam eden Vodafone Arena'da düzenlenecek tören öncesinde Beşiktaş taraftarları, Beşiktaş semtindeki kartal heykelinin önünde toplanmaya başladı. Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarlar da formalarıyla kartal heykelinin önüne gelerek ezeli rakiplerinin acılarına ortak oldu.

BAŞKAN ORMAN'A STAD ÇAĞRISI

Beşiktaşlı taraftarlar, heykelin önünden Vodafone Arena'ya yürüdüğü sırada "Bu gece gözyaşımı kimse silmesin, babalara ölüm yakışmaz Seba, unutursak kalbimiz kurusun bizim, Beşiktaş'ın babası Süleyman Seba" şeklinde tezahüratta bulundu.

Saat 11:25'te Süleyman Seba'nın cenazesi Vodafone Arena'ya getirildi. Bu sırada taraftarlar da statta yerini aldı ve tezahüratlarda bulundu. Beşiktaş Futbol Takımı, teknik heyet, siyah-beyazlı kulüp çalışanları, basketbol ve voleybol takımı sporcuları Vodafone Arena'da yerini aldı. Ayrıca Süleyman Seba ile birlikte çalışan İngiliz teknik adam Gordo Milne de tören için statta yerini aldı.

Vodafone Arena'da Süleyman Seba'nın kardeşi ailesi adına kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman konuşma gerçekleştirdi. Bu sırada Beşiktaşlı taraftarlar, "Seba koysana, Seba koysana, stat adını Seba koysana" tezahüratında bulundu.

CENAZE NAMAZI DOLMABAHÇE CAMİİ'NDE

Vodafone Arena'daki törenin ardından Süleyman Seba'nın cenazesi Dolmabahçe Camii'ne getirildi. Süleyman Seba için Dolmabahçe Camii'nde Cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze zamanının ardından Süleyman Seba'yı taşıyan araç Feriköy mezarlığına doğru yola çıktı.