Gündem
30 Mayıs 2013 15:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

SÜLEYMAN DEMİREL EŞİNE BÖYLE VEDA ETTİ!

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel son yolculuğuna uğurlandı.

9. Cumhurbaşkanı Demirel, 27 Mayıs'ta hayatını kaybeden eşi Nazmiye Demirel'i son yolculuğuna uğurluyor. Cenaze töreninde Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelenk bir vatandaş tarafından kırıldı. Törene katılanlar çelengin kırılmasını kınarken, çelenk de cami dışına çıkarıldı. Süleyman Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşına veda ederken sağlık durumunun kötü olması nedeniyle oturması için getirilen koltuğu kaldırttı. 'Oturmam' diyen Demirel, güçlükle de olsa ayakta durdu ve Nazmiye Demirel'e böyle veda etti.

Demirel'in uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinden ailesi ve yakınları tarafından alınan cenazesi, Çankaya Belediyesine ait cenaze aracıyla dün Isparta'ya gönderildi.

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir kendisi de Güven Hastanesi'nde tedavi olan Süleyman Demirel, eşinin cenaze töreni için Güniz Sokak'taki evinden saat 09.15'te çıktı.

İki kişinin yardımıyla yürüyebilen Demirel, saat 10.00'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan, Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na özel uçakla gitti. Aprona kadar özel aracıyla giden Demirel, kendisini takip eden gazetecilere aracın içerisinden şapkasını çıkartarak selam verdi.

HELİKOPTERE MİNİBÜSLE GİTTİ

Özel uçakla Isparta Havalimanı'na inen Demirel'i Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Agah Oktay Güner ve diğer yetkililer karşılaştı. Korumaları ve doktorları eşliğinde uçaktan güçlükle inen Demirel, daha sonra 200 metre mesafedeki İslamköy'e gideceği helikoptere minibüs ile gitti.

Demirel, ardından helikopter ile eşi Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere İslamköy'e hareket etti. Törenin ardından Süleyman Demirel, saat 17.00'de tekrar Ankara'ya dönecek.

BAŞBAKAN'IN ÇELENGİ KIRILDI

Isparta'da merhum Nazmiye Demirel için İslamköy Şehriban Hatun Cami'nde cenaze töreni düzenleniyor. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç birlikte geldi. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski genel başkan Deniz Baykal birlikte cenaze töreninin yapıldığı camiye geldi. Törene katılmak üzere Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve işadamı Rahmi Koç da birlikte Isparta'ya gitti. Camiye en son gelen lider MHP lideri Bahçeli oldu.

Törene siyasi parti liderleri dışında eski bakanlardan Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Topçu, İbrahim Gürdal, Murat Karayalçın, Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, Demirel ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Tören başlamadan hemen önce cami avlusunda yan yana bir çok çelengin olduğu görüldü. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da çelenk göndermişti. Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelenk bir vatandaş tarafından kırıldı. Kırılan çelenk kaldırıldı, vatandaşlar da çelengin kırılmasına tepki gösterdi.

OTURMADI, EŞİNE AYAKTA VEDA ETTİ

Cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Yürümekte güçlük çeken Süleyman Demirel için tabutun hemen arkasında oturması için koltuk hazırlandı. Camiye gelen Demirel, oturmayı kabul etmedi ve koltuğu geri kaldırttı. Zor da olsa ayakta duran ve eşine veda eden Demirel'in hüznü yüzüne de yansımıştı.

ÇELENK GÖNDERDİLER

Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıkları İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ergenekon’un firari sanığı Bedrettin Dalan da çelenk gönderdi.