Gündem
21 Oca 2014 11:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın isim hakkını kim alacak?

Hangi iki şirket Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın isim hakkına sahip olmak istiyor.

Fe­ner­bah­çe yö­ne­ti­mi geç­ti­ği­miz gün­ler­de Şük­rü Sa­ra­coğ­lu Sta­dı'nın isim hak­kı­nı pa­zar­la­ma ka­ra­rı al­mış­tı. Ku­lüp­ten Ka­mu­oyu Ay­dın­lat­ma Plat­for­mu'na ya­pı­lan açık­la­ma­da isim hak­kı ko­nu­sun­da yur­ti­çi ve yurt­dı­şın­da ba­zı ku­rum­lar­la gö­rüş­me­le­re baş­la­na­ca­ğı du­yu­rul­muş­tu.

Ge­çen sü­re­de Sa­rı-La­ci­vert­li ku­lüp yer­li ve ya­ban­cı bir­çok fir­ma­dan tek­lif alır­ken isim hak­kı­na ta­lip olan şir­ket­ler ara­sın­da Tür­ki­ye'nin ön­de ge­len GSM şir­ket­le­rin­den Turk­cell'in de yer al­dı­ğı öğ­re­nil­di. Sek­tör­de­ki di­ğer ra­kip­le­rin­den Türk Te­le­kom'un Ga­la­ta­sa­ray'ın sta­dı­nın, Vo­da­fo­ne'un da Be­şik­taş'ın ye­ni in­şa edi­len sta­dı­nın isim hak­kı­nı al­ma­sı­nın ar­dın­dan ha­re­ke­te ge­çen Turk­cell'in Şük­rü Sa­ra­coğ­lu Sta­dı için ol­duk­ça yük­sek bir tek­lif ver­di­ği ifa­de edil­di. Ku­lü­bün Sa­rı-La­ci­vert renk­le­ri­nin şir­ke­tin lo­go renk­le­riy­le ay­nı ol­ma­sı da an­laş­ma ih­ti­ma­li­ni güç­len­di­ri­yor.


F.BAHÇE'NİN RAKİBİ OLMUŞTU

İsim hak­kı için Turk­cell'in ya­ban­cı ra­kip­le­ri de bu­lu­nu­yor. Bun­lar­dan en iyi tek­lif ve­ren fir­ma­lar ara­sın­da ener­ji içe­ce­ği üreticisi Red Bull dik­kat çe­ki­yor. Son dö­nem­de spor ala­nın­da yap­tı­ğı ya­tı­rım­lar­la dik­kat çe­ken Avus­tur­ya men­şe­li fir­ma Fe­ner­bah­çe'nin se­zon ba­şın­da Şam­pi­yon­lar Li­gi ön ele­me tu­run­da kar­şı­laş­tı­ğı Avus­tur­ya'nın Salz­burg ta­kı­mı­nı 2005 yı­lın­da sa­tın al­mış, hem ta­kı­ma hem de sta­dı­na is­mi­ni ver­miş­ti. ABD'de New York Stars ta­kı­mı­nı da 2006 yı­lın­da ben­zer şe­kil­de sa­tın ala­rak is­mi­ni ve­ren şir­ket, Al­man ikin­ci lig eki­bi Le­ip­zig'in de ku­ru­cu­su ve ana spon­so­ru. Şir­ke­tin ayrıca Re­na­ult'nun mo­tor des­te­ğiy­le kur­du­ğu For­mu­la 1 ta­kı­mı Red Bull Ra­cing de son 4 yıl­dır şam­pi­yon­lu­ğu kim­se­ye kap­tır­mı­yor.

Öte yan­dan Fe­ner­bah­çe yö­ne­ti­mi, Şükrü Saracoğlu Sta­dı’nın isminin de­ği­şme­siy­le yıl­lık en az 10-15 mil­yon eu­ro­ civarında bir ge­lir el­de et­me­yi plan­lı­yor.