Dünya
05 Haz 2023 17:38 Son Güncelleme: 05 Haz 2023 17:44

Suç hikayesi hayranı 'meraktan' cinayet işledi

Güney Kore'de 'suç hikayesi hayranı' bir kadın “merak ettiği” için cinayet işledi. Jung Yoo-jung adlı katil zanlısını 31 Mayıs'ta tutukladı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, yetkililer, Jung'un televizyon programları ve kitaplarla cinayete takıntılı hale geldiğini söyledi. 23 yaşındaki kadının cinayeti önceden tasarladığından şüpheleniliyor.  Adı açıklanmayan polis sözcüsü, Jung'un kurbanını internetten aradığını ve ebeveynlerle öğretmenleri buluşturan bir uygulamada bir kadınla tanıştığını ifade etti.

"Kurbanın cep telefonunu, kimliğini ve cüzdanını sakladı"
Katil zanlısının, 24 Mayıs'ta kurbanla temasa geçtiği ve iki gün sonra da lise kıyafeti giyip evine gittiği belirlendi. Jung eve girince, adı açıklanmayan öğretmeni öldürdü. Jung'un cinayetin ardından yakındaki bir süpermarkete giderek çok sayıda büyük çöp torbası ve çamaşır suyu satın aldığı belirlendi. 

Öğretmenin cansız bedenini valize yerleştiren Jung, valizi tenha bir ormanlık alana bıraktı. Yetkililer, kurbanın ortadan kaybolmuş gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi:

"Jung kusursuz bir suç olması için kurbanın cep telefonunu, kimliğini ve cüzdanını sakladı."

"Cansız bedenin nasıl saklanacağına dair üç ay araştırma yapmış"
Ancak genç kadından şüphelenen taksi şoförü kolluk kuvvetlerine ihbarda bulundu. Bunun ardından harekete geçen polis ekipleri, Jung'un çantasında kanlı giysiler buldu. Kurbanın kalan parçaları da katil zanlısının evinde bulundu. Jung'un telefonunda bir cansız bedenin nasıl saklanacağına dair üç aydır araştırma yapıldığı tespit edildi.

İlk başta tartışma nedeniyle kurbanı öldürdüğünü söylese de daha sonra ailesinin ısrarıyla olayı itiraf eden Jung hakkında cinayet suçlamasıyla cuma günü dava açıldı.