Magazin
15 Mar 2022 13:37 Son Güncelleme: 15 Mar 2022 13:39

Suavi'den ‘Karl Marx’ paylaşımıyla ilgili açıklama: Bilerek yapılmış bir paradoks

Suavi, Datça Belediyesi'nin ‘Karl Marx’ paylaşımına ilişkin "Bilerek yapmış olduğu bir paradoks" açıklamasını yaptı.

Independent’a konuşan Suavi, durumdan haberi olduğunu belirterek, “Datça Belediyesi’nin sosyal mecrasını yöneten arkadaşlar benim ekibinden izin almışlar. ‘Böyle bir şey kullanabilir miyiz?’ diye izin istemişler. Arkadaşlarım bunu bana ilettiklerinde bence ‘bir sakınca yok’ dedim” ifadelerini kullandı.

"BİLEREK YAPILMIŞ BİR PARADOKS"

Suavi, “Dolayısıyla gündemde onların sanki çok cahilce bir hata yapmışçasına eleştirildiği bir mesele aslında onları bilerek yapmış olduğu bir paradoks. Bu anlamda bunun arkasına birçok insan takılmış durumda. Kimileri buradaki paradoksun varlığını sezmiş gibi davranıyor. Kimileri ya koskoca Karl Marx’ın fotoğrafını bile orijinalini bile bilmeyen bir belediye mi olur diye adeta onları cehaletle itham ediyor” ifadelerini kullanılıyor.

"BENİ RAHATSIZ ETMİYOR"

Suavi, ‘sonuç itibariyle birine benzemeyi değil, kendine benzemeyi tercih edeceğini’ ifade ederek “Ama bir Marksist olarak fiziki benzerlikten öteye dünya görüşü anlamında ölüm yıl dönümünde anılan bir ustayla adımın telaffuz ediliyor olması beni kişisel olarak rahatsız etmiyor. Ayrıca bir apolet takmıyor bana. Bundan eminim. Çünkü öyle bir kompleksim yok” diye konuştu.