CineRadar
14 Kas 2013 22:00 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:51

SU VE ATEŞ SEYİRCİYİ AĞLATACAK!

Özcan Deniz'in merakla beklenen filmi Su ve Ateş bu hafta gösterimde. Haftanın diğer filmleri de sinemaya gitmenize yol açacak kadar iyi ama önce Cineradar köşemizi okuyun

Su ve Ateş
 
Özcan Deniz’in yönettiği ve Özcan Deniz, Yasemin Allen, Pelin Akil ile Burçin Birben’in oynadığı Su ve Ateş, 15 Kasım 2013’de UIP Filmcilik dağıtımıyla Avşar Film – Dnz Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
 
Bir aşk ve bir şehir, bir erkeği ne kadar değiştirir? Kaderinden kaçarken aşka tutulan bir adamın hikâyesini konu alan filmde, tutkulu bir aşkın alt üst ettiği hayatlar ve bu hayatların nasıl dağıldığı anlatılıyor. 8 yıl süresince İngiltere – Türkiye hattında gelişen tutkulu bir aşkın hikâyesi ile birlikte, Türkiye’nin feodal yapısı da farklı bir bakış açısıyla işleniyor.
 
Murat Tolga Şen’den mini kritik: Su ve Ateş tipik bir Özcan Deniz filmi, gişe odaklı bir yapım olduğu ortada o yüzden bu yönden eleştirmek doğru olmayacaktır. Bence oldukça başarılı bir oyuncu seçimine sahip olan film ait olduğu türün formüllerini de başarıyla uyguluyor. İyi yakalanmış görüntüler eşliğinde bir aşk draması izlemek isteyenler için ortanın üstünde bir seyir imkanı…
 
Hayatboyu


 
Aslı Özge’nin yönettiği ve Defne Halman, Hakan Çimenser, Gizem Akman ile Onur Dikmen’in oynadığı Hayatboyu, 15 Kasım 2013′de M3 Film dağıtımıyla Bulut Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
 
Sorunlarının çözümü ayrılık olabilecekken birbirlerinden kopamayan evli bir çiftin hikâyesi. Ela saygın bir sanatçı, Can ise başarılı bir mimardır. İstanbul’un en seçkin semtlerinden birinde yaşamaktadırlar. İlişkilerindeki tutku artık sönmüş olsa da karşılıklı saygı beraberliklerinin sürmesini sağlamaktadır. Ta ki Ela’nın bir gün Can’ın bir telefon konuşmasına kulak misafiri oluncaya dek.
 
Murat Tolga Şen’den mini kritik: Hayatboyu, Adana’da izlediğim andan itibaren aklımı meşgul eden bir film ve iyi filmler hep öyle yapar. Defne Halman’ın oyunculuğu standartların çok üzerinde, filme çok şey katıyor. Uzun zamandır böyle iyi bir “şehirli filmi” izlememiştim. Hiçbir özenti tarafı yok ve hiçbir anında sömürüye kaçmıyor. Festivallerde izleyen şanslı azınlıktan değilseniz kaçırmayın!
 
Sona Doğru


 
J. C. Chandor’un yönettiği ve Robert Redford’un oynadığı Sona Doğru (All Is Lost), 15 Kasım 2013’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.
 
Hint Okyanusu’nda tek başına yolculuğa çıkan bir adamın 12 metrelik teknesi zarar görür ve aniden su almaya başlar. Navigasyon aletleri ve telsiz ekipmanı bozulan adam bilmeden şiddetli bir fırtınaya doğru yol almaktadır. Teknesinin zarar gören bölümünü tamir etmekte her ne kadar başarılı olsa da yaşına rağmen edindiği denizcilik bilgisi ve gücü onu fırtınadan kurtarmaya yetecek midir?
 
Sevgi Taşı


 
Ahmet Hoşsöyler’in yönettiği ve Gökhan Mumcu, Zelal Dere, Mehmet Ulay ile Suat Ergin’in oynadığı Sevgi Taşı (Kevirê Evînê), 15 Kasım 2013’de Özen Film dağıtımıyla Sihirli Film Production tarafından vizyona çıkarılıyor.
 
Farklılıklarla bezenmiş bir toplumun birlikte yaşayıp, aşkı, sevgiyi birlikte nasıl daha güçlü kılabileceğini anlatmaya çalışan bir film. Binlerce yıl öncesinden günümüze bir kent: Diyarbakır. Romalılardan İran Safevi Devletine kadar bir çok ırktan, dinden halklar kente egemen oldular ama bu kentte binlerce yıl değişmeyen, dünyada kurulan birçok yeni ülkeye örnek olan bir şey vardı: Birlikte yaşamak.