Televizyon
13 Şub 2014 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

STV'den o sahneye savunma! Yüksek reyting rahatsız etti!(Medyaradar/Özel)

STV'den tartışma yaratan peygamber sahnesine savunma geldi.

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Şefkat Tepe' dizisinde yer alan peygamber sahnesine ilişkin kanalın internet sitesinden bir açıklama yapılarak 'dizinin ratingleri yüzünden hedef' olduğu öne sürüldü.

Açıklamada "çıkan haberler Fethullah Gülen cemaatine saldırı" olarak nitelendirilerek, yapılan haberlerin "kara propaganda olduğu" savunuldu.

Kanal tarafından yapılan açıklamada ayrıca "Rüşvet soruşturmasıyla tomar tomar paralar fışkırınca gündemi değiştirmek için Camia'ya saldıran iktidar yandaşı medya pervasızca yalan uyduruyor" iddiasında bulundu.

"CAMİAYA ÇAMUR ATILIYOR"

Samanyolu'nun iddiasına göre 'kamyon kasasında Peygamber sahnesi' için yapılan haberler, Gülen cemaatine yönelik yeni bir kara propaganda tezgahı. Samanyolu diziyle ilgili haberinde şunları yazdı;

"Camiaya çamur atmakta sınır tanımayan hükümete yakın medya, şimdi de Şefkat Tepe dizisindeki bir rüya sahnesi üzerinden kara propaganda başlattı. İlahiyatçılara göre Peygamber Efendimiz'in (S.A.S) rüyayı şereflendirmesinin anlatıldığı sahnede dinen bir sakınca yok."

"REYTİNGLER Mİ RAHATSIZ ETTİ"

Samanyolu büyük eleştiri alan sahne için "Şevkat Tepe dizisinin reytingi mi rahatsız etti?" diyerek, rüyada Hazreti Muhammed'in görülmesine dair binlerce örnek olduğunu savundu.

Samanyolu'nun haberinde, "Şefkat Tepe'deki sahneyi dine ihanet gibi göstermeye çalışanlar, benzer bir sahnenin Dünya'nın en önemli yapımlarından biri olan Çağrı filmine de konu edilip, sinema tekniği kullanılarak Peygamberimiz'in (sas) anlatıldığını görmezden geliyor" denildi.

PEYGAMBER IŞIK HÜZMESİ OLUR MU?

Samanyolu, olay yaratan sahnede Peygamberin bir 'ışık huzmesi' olarak resmedilmesine gelen eleştirileri de "Sadece sinemeda değil edebiyatta da asırlar boyunca Efendimiz (sas) anlatılırken soyut kalması adına GÜL, YAĞMUR, NUR gibi farklı kavramlardan istifade edilmişti" savunmasını yaptı.

Bu teze dayanak olarak da İlahiyatçı Rıdvan Kızıltepe'nin şu ifadaleri yayınlandı:

"Soyut olan şeyi siz bir görsel malzemede anlatmaya çalışıyorsunuz müşahaslaştıracaksınız. Ve burada bir takım objelerden istifade edilir ki Çağrı filminde Efendimiz (S.A.S) temsilen bir asa kullanıldı. İşte devenin duruşu kullanıldı. Şimdi ışıkta özellikle bu tip nurani şeylerde dua gibi hemen hemen bütün dünyada kullanılan bu işi resmeden çok önemli tekniklerden bir tanesidir."

Medyaradar/Özel