Gündem
14 Mar 2011 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

STS'DEN VODAFONE ALEYHİNE 4 MİLYON TL'LİK DAVA

Vodafone ile distribütörlük anlaşması olan 3 şirket zarara uğratıldıkları gerekçesiyle dava açtı&...

Telsim’i satın alarak Türkiye’ye adım atan İngiltere merkezli telekom şirketi Vodafone, 2006 yılında distribütörlük anlaşması imzaladığı firmaları zarara uğrattığı gerekçesiyle mahkemelik oldu.

Vodafone’a dava açan STS - Sakarya Telekomünikasyon Sistemleri A.Ş’nin Avukatı Necdet Fırat, “Müvekkilim olan firma, Vodafone’un aralarındaki anlaşmayı zamanından önce tek taraflı olarak feshetmesi nedeniyle yaklaşık 70 Milyon TL gibi büyük bir zarara uğradı” dedi.
 
Avukat Necdet Fırat yaşanan süreçle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı;
“Vodafone, başta STS olmak üzere Türkiye’deki 4 yerel dağıtıcısının anlaşmasını tek taraflı olarak feshetti. 2006 yılında imzalanan ve mahiyeti gereği uzun süre devam etmesi gereken distribütörlük anlaşmasını zamanından önce feshederek, Türk firmaları yerine yabancı şirketlerle çalışmayı tercih eden ve iş ortaklarını korumayan Vodafone, distribütörlerine hiçbir açıklama yapmayarak yerel şirketlerin zarara uğramasına neden oldu. Bunun üzerine Vodafone ile distribütörlük anlaşması olan 4 şirketten 3’ü haklarını koruma kararı alarak mahkemeye başvurdu.
 
Biz de müvekkilim olan STS adına İstanbul Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak, sözleşmenin Vodafone tarafından haksız feshi ve sözleşme şartlarına aykırı davranması sebepleriyle STS’nin uğramış olduğu zararların (kar mahrumiyeti, yatırım ve diğer zararlar) faiz ve fazlaya dair sair dava ve talep haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 4 Milyon TL’lik kısmının dava tarihinden itibaren işleyecek reeskont faizi ile davalıdan tahsili talebiyle tazminat davası açtık”.
 
STS Genel Müdürü Nur Sakarya ise ''Vodafone ile 2006 yılında yüksek beklentilerle bir işbirliğine girdik ama maalesef her konuda büyük hayal kırıklığı yaşadık. Vodafone ile yapılan anlaşmanın ardından STS olarak büyük yatırımlar yaptık. Ancak anlaşmaların sebep gösterilmeksizin tek taraflı feshedilmesinden dolayı çok büyük zarar gördük. Konu yargıya intikal etti ve biz de hakkımızı sonuna kadar arayacağız'' dedi.

ETİKETLER
#dava #vodafone #sts