Ekonomi
29 Haz 2017 22:48 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:32

St.Louis Fed Başkanı Bullard:

- "Fed'in mevcut faiz oranı düşük büyüme ve düşük enflasyon koşulları için uygun"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard, bankanın mevcut faiz oranının düşük büyüme ve düşük enflasyon koşulları için uygun olduğunu söyledi.

Bullard, Londra'da yaptığı konuşmada, Fed’in faiz politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fed'in gelecekte beklediği ekonomik gelişmelere şimdiden karşılık vermesi gerekmediğini belirten Bullard, "İşsizlik oranı düşmeye devam etse bile, şu anki tahminler bunun enflasyona yönelik etkilerinin ufak olacağına işaret ediyor." ifadesini kullandı.

Bullard, yüzde 4,3 seviyesindeki işsizlik oranının daha yüksek enflasyon için yeterli bir gösterge olmadığını ve araştırmaların işsizlik oranının yüzde 3,5'e düşmesinin bile enflasyonda büyük bir tırmanışa yol açmayacağını gösterdiğini aktardı.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) faiz artırımlarına ara vermesinden yana olduğunu belirten Bullard, "Fed'in mevcut faiz oranının düşük büyüme ve düşük enflasyon koşulları için uygun olduğunu" vurguladı.

Bullard, ayrıca Fed'in 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu küçültmeye başlamasının finansal piyasalarda önemli bir dalgalanma yaratmayacağını ve kademeli küçültme sürecinin en az 5 yılı alacağını sözlerine ekledi.