Spor
28 Mar 2023 09:29 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 09:37

Stefan Kuntz'un "Abdülkerim Bardakcı" şaşkınlığı

Kuntz, baş ağrısı nedeniyle kadrodan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı'nın Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı maçta forma giymesine de şaşırdığını söyledi...

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Hırvatistan maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Oruç tutan oyuncuları kadroya almadığı" iddialarıyla ilgili bir soru üzerine sert açıklamalarda bulundu. Kuntz, baş ağrısı nedeniyle kadrodan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı'nın Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı maçta forma giymesine de şaşırdığını söyledi.

A Milli Futbol Takımı, Bursa'da Hırvatistan ile karşılaşacak. Bu maç öncesi teknik direktör Stefan Kuntz ve kaleci Mert Günok açıklamalarda bulundu.

Mert Günok'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"BÜYÜK MAÇLARI DAHA FARKLI OYNUYORUZ"

"Tekrar Milli Takım'da olduğum için mutluyum. Büyük maçları biz ülke olarak daha farklı oyunuyoruz. Bunun örnekleri var. Yarın Ermenistan maçından daja iyi bir oyun sergileyerek galip geleceğimizi düşünüyorum."

"BİZİ MAÇIN SON ANINA KADAR DESTEKLESİNLER"

"Uzun bir süreden sonra Bursa'da milli maç oynayacak olmaktan dolayı mutluyuz. Bursa halkında beklentimiz bizi maçın son anına kadar desteklemeleridir."

"HIRVATİSTAN'A SAYGI DUYUYORUZ"

"Hırvatistan takımına saygı duyuyyoruz Bireysel olarak da takım olarak da birçok turnuvada ne kadar başarılı olduklarını gösterdiler. Onlara saygı duyuyoruz ama yarın galip gelmek için elimizden geleni yapacağız."

Mert Günok'un ardından konuşan Stefan Kuntz'un açıklamaları ise şöyle:

"ERMENİSTAN MAÇINDAN FARKLI BİR MAÇ OLACAK"

"İki maç da farklı konumda. Ermenistan maçı daha hassas bir maçtı. Rakibimiz değişiklikler yapmıştı. Yeni bir hoca ve yeni oyuncularla oynadılar. Biz sahaya taktik anlayışımızı yeterince yansıtamadık. Devre arasında taktiksel değişikliğe gidip olumlu sonuç almak bizim için önemliydi.

"HIRVATİSTAN DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN BİRİSİ"

"Bu kez evimizde oynayacağız. Karşımızdaki rakip dünyanın en iyilerinden birisi. Ermenistan maçında favoriydik ama bu kez favori değiliz. En büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz. Bu açıdan yarın örnek bir maç oynayacağız."

"FUTBOLUN TEMEL İLKELERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEZSENİZ SİSTEMİN ÖNEMİ KALMAZ"

Çağlar Söyüncü'nün Ermenistan maçı sonrası "Üçlü savunmaya hazırlanmak için fazla zamanımız olmadı" sözlerinin sorulması üzerine:

"Kasım ayındaki maçlarda üçlü savunma oynadık Çağlar da kadrodaydı. İlk devredeki eksik olan futboldaki temel ilkelerdi. Siz bunları yansıtmazsanız sahada hangi sistemle oynadığınızın bir önemi yok."

"HIRVATİSTAN'IN GALLER MAÇINI BAZ ALMIYORUZ"

"Hırvatistan'ın son yıllardaki performansını biliyoruz. Biz hazırlıklarımızı Hırvatistan'ı bildiğimiz şekliyle yapıyoruz ve son dakika taçtan gelen bir golle 1-1 sona eren Galler maçını baz almıyoruz"

"YÜZDE YÜZ YALAN"

Bazı oyuncuları oruç tuttukları için kadroya almadığı iddialarının sorulması üzerine Kuntz şöyle cevap verdi:

"Ben Ramazan ayına saygı duyuyorum. Bunlar dedikodudan ibaret. Bütün kararlarımızı oyuncularımızın performansları doğrultusunda veriyoruz. Bu yüzde yüz olan bir yalandır. Bu Ermenistan maçından sonra da bana soruldu. Bugün de Hırvat basın mensubundan duyulan bir soru. Bu tarz durumları yayan ve yaymaktan zevk alan insanlarla nasıl bir iletişim halinde olmalıyız?"

"BİR ÜLKENİN FUTBOL EKOLÜNÜ KOPYALAYIP UYGULAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

"Yönetim kurulumuz, başkanımız ve Hamit Altıntop Avrupa'nın birçok yerinde farklı akademileri ziyaret ettiler. Sadece Almanya'ya odaklanmadılar, farklı ülkere de gittiler. Örneğin Belçika'yı da ziyaret ettiler. Bizim herhangi bir şekilde bir ülkenin futbolunu kopyalayıp Türkiye'ye monte etmemiz doğru olmaz. Bir ülkenin futbol ekolünü kopyalayıp uygulamak mümkün değil."

"ABDÜLKERİM BARDAKCI OYNAYABİLECEK SEVİYEDEYSE BURADA OLMALIYDI"

Kuntz, sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı'nın, Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı hazırlık maçında forma giymesiyle ilgili bir soru üzerine şunu söyled:

"Biz kamp için pazar günü toplandık ve 4 günlük sürenin 3 gününü hastanede geçirdi. Nöroloji bölümündeki doktor hanım bize bir rapor gönderdi ve biraz dinlenmesi gerektiğini ve iki haftalık bir tedavi süresi olacağını belirtti. Böyle bir net rapor aldığınızda uzmanlara güvenmeniz gerekiyor. Biz hiçbir şekilde oyuncularımızı riske sokamayız. Dünkü Karabağ maçında oynamasına şaşırmadım değil. Oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi bizim için daha iyi olabilirdi"